Οδηγός της Audi από το 2025 ο Χούλκενμπεργκ

Νίκο Χούλκενμπεργκ

i

©Haas

Οδηγός της Audi από το 2025 ο Χούλκενμπεργκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:57 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 26.04.2024

Η Audi ανακοίνωσε πως υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Haas στο τέλος της φετινής σεζόν.

Τα κομμάτια του μεταγραφικού «πάζλ» της φετινής σεζόν στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1 μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους. 

Η Audi ανακοίνωσε πως το μεσημέρι της Παρασκευής (26/4) υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Haas στο τέλος της φετινής σεζόν.

Έτσι, ο Γερμανός θα είναι ο πρώτος οδηγός της ελβετικής ομάδας στην «εποχή» της ως Audi, με τη Sauber να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες του Γερμανού από το 2025 και μετά.

Ο Χούλκενμπεργκ εντάχθηκε στο δυναμικό της Haas το 2023, επιστρέφοντας στη Formula 1 ύστερα από τριετή απουσία, καθώς η τελευταία «φουλ» σεζόν του ήταν το 2019 με τη Renault, ενώ το 2020 και το 2022 έκανε κάποιες έκτακτες εμφανίσεις με τη Racing Point και την Aston Martin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χούλκενμπεργκ επιστρέφει στη Sauber, καθώς είχε «τρέξει» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με το μονοθέσιο της ομάδας από το Χίνβιλ το 2013.

Η έλευση του Γερμανού στην ομάδα το 2025 σημαίνει ότι ένας εκ των Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου θα αποχωρήσει από το Χίνβιλ του χρόνου. Ενδεχομένως, μάλιστα, να αποχωρήσουν και οι δύο, εφόσον η Audi καταφέρει να πείσει τον Κάρλος Σάινθ να καταλάβει την άλλη πλευρά του γκαράζ.

O Χούλκενμπεργκ δήλωσε σχετικά: «Επιστρέφω στην ομάδα με την οποία δούλεψα πίσω στο 2013 και έχω όμορφες αναμνήσεις του δυναμικού αγωνιστικού πνεύματος της Ελβετίας. Η προοπτική να αγωνιστώ με την Audi είναι κάτι το ξεχωριστό. Όταν ένας Γερμανός κατασκευαστής εισέρχεται στη Formula 1 με τέτοια αποφασιστικότητα είναι μια μοναδική ευκαιρία για κάθε οδηγό. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ μια εργοστασιακή ομάδα και μία μάρκα της Γερμανίας».

Φαβορί για να καλύψει τη θέση του Γερμανού στη Haas είναι ο Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος είναι οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari και αντικατέστησε με μεγάλη επιτυχία τον Σάινθ στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.