«Βόμβα» στη Formula 1: Αποχωρεί από τη Red Bull ο Νιούι

Άντριαν Νιούι

i

©Red Bull Content Pool

«Βόμβα» στη Formula 1: Αποχωρεί από τη Red Bull ο Νιούι

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:22 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 25.04.2024

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα ο κορυφαίος μηχανικός της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Άντριαν Νιούι, αναμένεται να φύγει από τη Red Bull μετά από 19 χρόνια!

Βόμβα μεγατόνων στην Formula 1 έσκασε το απόγευμα της Πέμπτης (25/4). 

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα ο κορυφαίος μηχανικός της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Άντριαν Νιούι, αναμένεται να φύγει από τη Red Bull στο τέλος της σεζόν μετά από 19 χρόνια.

Ο Βρετανός φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος με τα όσα συμβαίνουν στην αυστριακή ομάδα και σύντομα όπως αναφέρουν τα Μέσα του εξωτερικού θα ανακοινώσει το... αντίο στους «ταύρους».

Πηγές αναφέρουν ότι ο πιθανότερος προορισμός του Νιούι είναι η Scuderia Ferrari. Πράγμα που σημαίνει πως αν αυτό αποδειχθεί θα δούμε τον Βρετανό μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος άφησε τη Mercedes για λογαριασμό της ομάδας του Μαρανέλο.

Το συμβόλαιο του Νιούι με την RBR λήγει στο τέλος του 2025. Πέραν του σχεδιασμού του μονοθεσίου RB21 της F1 για τη νέα σεζόν, ο Νιούι επίσης ασχολείται με το hypercar δρόμου RB17 που η εταιρεία του Μίλτον Κινς θα παρουσιάσει το Σεπτέμβριο του 2025.

Ο Νιούι πήγε στη Red Bull το 2006 και με τους «ταύρους» έχει γράψει ιστορία. Ήταν ένας εκ των ενορχηστρωτών στην κυριαρχία του Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2010 έως το 2013 και στις τωρινές επιτυχίες της RBR με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός μετράει μέχρι στιγμής επτά πρωταθλήματα οδηγών και έξι κατασκευαστών, ενώ στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τίτλους με τις McLaren και Williams.

Πλέον το μόνο που μένει είναι οι ανακοινώσεις για να μάθουμε το μέλλον του κορυφαίου μηχανικού στην ιστορία της Formula 1.