Ποινή τριών θέσεων για τον Ρικιάρντο εν όψει Μαϊάμι

Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Ποινή τριών θέσεων για τον Ρικιάρντο εν όψει Μαϊάμι

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:15 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 25.04.2024

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα έχει έναν δύσκολο αγώνα στο Μαϊάμι, καθώς οι αγωνοδίκες του γκραν πρι της Κίνας του επέβαλαν ποινή τριών θέσεων.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα εκτίσει ποινή τριών θέσεων στο γκραν πρι του Μαϊάμι, αφού κρίθηκε ένοχος για παράβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας στο GP της Κίνας.

Ο Αυστραλός κλήθηκε στους αγωνοδίκες μετά τον αγώνα στη Σαγκάη καθώς προσπέρασε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas υπό συνθήκες αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο αγώνας του Ρικιάρντο ολοκληρώθηκε σε λίγους γύρους αφού υπέστη ζημιά όταν ο Λανς Στρολ της Aston Martin μπλόκαρε τα φρένα του στη φουρκέτα της στροφής 14, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην RB του Αυστραλού.

Οι αγωνοδίκες του γκραν πρι της Κίνας δεν άφησαν το περιστατικό να περάσει απαρατήρητο, με αποτέλεσμα να επιβάλουν στον Ρικιάρντο ποινή 10 δευτερολέπτων και 2 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια. Το πρόβλημα που εντοπίζεται σε αυτήν την περίπτωση είναι πως ο Αυστραλός είχε εγκαταλείψει στον αγώνα της Σανγκάης, όποτε δεν μπορούσε να εκτίσει την ποινή.

Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή τριών θέσεων για τον Αγώνα Σπριντ του γκραν πρι του Μαϊάμι. Ο έκτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα της Φλόριντα είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 3-5 Μαΐου.