Σάινθ: «Πρώτος μου στόχος είναι να βρεθώ στο βάθρο, θα δώσω ό,τι έχω για να κρατηθώ στην πρώτη θέση»

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Σάινθ: «Πρώτος μου στόχος είναι να βρεθώ στο βάθρο, θα δώσω ό,τι έχω για να κρατηθώ στην πρώτη θέση»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:13 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 02.09.2023

Ο Κάρλος Σάινθ εμφανίστηκε χαρούμενος με την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού γκραν πρι, ενώ αναφέρθηκε και στον αυριανό αγώνα (3/9).

Ο Κάρλος Σάινθ πανηγύρισε την πρώτη του φετινή και τέταρτη pole position στη καριέρα του στη Formula 1 στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού γκραν πρι. Ο Ισπανός οδηγός ήταν για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος θα εκκινήσει από τη 2η θέση.   

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari μίλησε μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επίδοσή του: «Οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν γεμάτες ένταση, ειδικά η τρίτη περίοδος. Και οι τρεις μας (σ.σ. μαζί με Λεκλέρ, Φερστάπεν) διεκδικήσαμε την pole position, οδηγούσαμε στο όριο. Στον τελευταίο γύρο ήξερα ότι μπορούσα να βελτιώσω το χρόνο μου στην Ασκάρι και την Παραμπόλικα. Και η προσπάθειά μου απέδωσε. Πραγματικά πίεσα πολύ στον τελευταίο μου γύρο». 

Στη συνέχεια ο Σάινθ αναφέρθηκε στον αγώνα και τις δυσκολίες που μπορεί να κρύβει: «Ο πρώτος μου στόχος είναι να βρεθώ την Κυριακή στο βάθρο. Αύριο θα δώσω ό,τι έχω για να κρατηθώ στην πρώτη θέση. Να κάνουμε μία καλή εκκίνηση και ένα καλό πρώτο στιντ, ώστε να δούμε αν μπορούμε να μονομαχήσουμε με τον Μαξ. Συνήθως στα μεγάλα στιντ είναι ταχύτερος, όμως θα δώσω τα πάντα».

Ο Χάμιλτον ανανέωσε για δύο χρόνια με τη Mercedes - Επέκταση του συμβολαίου και για τον Ράσελ
FORMULA 1

17:41 - 31.08.2023

Ο Χάμιλτον ανανέωσε για δύο χρόνια με τη Mercedes - Επέκταση του συμβολαίου και για τον Ράσελ

Η Mercedes ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Λιούις Χάμιλτον, για τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα η γερμανική ομάδα έκανε γνωστή την ανανέωση του ομόσταβλου του Βρετανού, Τζορτζ Ράσελ.

Τέλος, ο Ισπανός έκανε αναφορά στην παρουσία των Ιταλών φιλάθλων στη πίστα της Μόντσα, λέγοντας: «Μόλις ολοκλήρωσα την προσπάθειά μου, βγήκα από το μονοθέσιο και είδα τον κόσμο, ανατρίχιασα. Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Παντού, στο ξενοδοχείο, φθάνοντας στην πίστα, όπου πάμε. Το καλύτερο συναίσθημα που μπορείς να έχεις ως οδηγός και αθλητής».