Το Netflix ανακοίνωσε πότε βγαίνει η 6η σεζόν του ντοκιμαντέρ «Drive to Survive»

Grid Formula 1 του 2023

i

©Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Το Netflix ανακοίνωσε πότε βγαίνει η 6η σεζόν του ντοκιμαντέρ «Drive to Survive»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:14 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:17 - 25.01.2024

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε την ημερομηνία προβολής της 6ης σεζόν του δημοφιλούς ντοκιμαντέρ «Formula 1: Drive To Survive».

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Μπαχρέιν, θα ανέβει στο Netflix η έκτη σεζόν της εξαιρετικά δημοφιλής σειράς, «Formula 1: Drive To Survive». 

Η έκτη σεζόν της σειράς θα ανατρέξει στο ρεκόρ του πρωταθλήματος του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull, θα κάνει αναφορά στην αγωνιστική άνοδο της Aston Martin και της McLaren, την συνεχιζόμενη προσπάθεια της Mercedes να επιστρέψει στο νίκες, αλλά και την επιστροφή του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη Formula 1 για λογαριασμό της AlphaTauri

Το «Drive to Survive», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2019, έχει πιστωθεί ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τη Formula 1, ιδιαίτερα μεταξύ νεότερου πληθυσμού. 

Η σειρά συνεχίζει να παράγεται από την Box to Box Films με τον Τζέιμς Γκέι-Ρις, παραγωγό του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Senna», να παραμένει στο τιμόνι ως Εκτελεστικός Παραγωγός μαζί με τον βραβευμένο με Emmy παραγωγό Πολ Μάρτιν, ο οποίος ήταν επίσης πίσω από το ντοκιμαντέρ του 2019 «Diego Maradona». 

Ενώ η σεζόν του 2023 δεν ήταν τόσο δραματική όσο τα προηγούμενα χρόνια, ο Γκέι-Ρις πιστεύει ότι η σειρά έχει ακόμα πολύ δρόμο για να συνεχίσει να λέει τις ιστορίες της F1.

«Όλοι είχαμε τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα μεταβαλλόμενα, νεότερα δημογραφικά στοιχεία και είναι δύσκολο για οποιονδήποτε, για κάθε μεγάλο οργανισμό, να διατηρήσει τη θέση του δεδομένου του αριθμού των επιλογών που υπάρχουν εκεί έξω για τον καταναλωτή», είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της F1.

Και συνέχισε: «Το να φέρνεις ένα τόσο μεγάλο νέο κοινό σε ένα άθλημα – το οποίο προφανώς άξιζε, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό. Το γεγονός ότι δεν ήταν τυχαίο, το γεγονός ότι μεγαλώνει (με κάθε σεζόν)… Είναι πραγματική τιμή και μας αρέσει. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά αγαπάμε τη διαδικασία, αγαπάμε τον κόσμο. Μακάρι να συνεχιστεί!». 

Το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της νέας σεζόν της Formula 1 θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν.