Τότο Βολφ: «Απολαμβάνουμε την κάθε πρόκληση»

Τότο Βολφ

i

© Photo by Bryn Lennon/Getty Images/Ideal Images

Τότο Βολφ: «Απολαμβάνουμε την κάθε πρόκληση»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:25 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 03.03.2023

Ο Τότο Βολφ εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Mercedes κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του για το νέο πρωτάθλημα.

Ήταν ένας έντονος και πολυάσχολος χειμώνας προετοιμασίας για τη νέα σεζόν της Formula 1, αλλά τώρα έφτασε η ώρα για την έναρξη της χρονιάς του 2023.

Το Σαββατοκύριακο του Grand Prix στο Μπαχρέιν έρχεται λίγες μέρες μετά το τριήμερο δοκιμών πριν από τη κανονική σεζόν, όπου οι ομάδες κατάφεραν να βγουν στην πίστα του Σακχίρ για πρώτη φορά. Και ο Τότο Βολφ, διευθυντής της Mercedes, δεν δίστασε να εξηγήσει τα προβλήματα της ομάδας του κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών αλλά και το feedback που πήρε από το μονοθέσιο.

«Δεν είχαμε το πιο ομαλό χειμερινό τεστ δοκιμών στο Μπαχρέιν», δήλωσε ο Τότο. «Είχαμε κάποια προβλήματα αξιοπιστίας και δυσκολευτήκαμε με το στήσιμο του αυτοκινήτου τη δεύτερη μέρα των δοκιμών.

Αλλά ο βασικός στόχος ήταν να μάθουμε για το νέο μονοθέσιο κάνοντας πολλές δοκιμές. Σημειώσαμε καλή πρόοδο την τελευταία ημέρα, γεγονός που μας έδωσε δεδομένα για να αναλύσουμε στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ της δοκιμής και του αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου.

Οι προσδοκίες μας ήταν ότι πιθανότατα θα ήμασταν σε καλό σημείο, με βάση το πως τελείωσε η περσινή χρονιά. Αυτό φαίνεται να ισχύει μέχρι στιγμής, αλλά θα γνωρίζουμε μόνο με βεβαιότητα μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παρόλα αυτά, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε ένα μονοθέσιο με το οποίο μπορούμε να εργαστούμε και βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με πριν από 12 μήνες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι απολαμβάνουμε την πρόκληση. Αυτό το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 23 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα και το καθένα ένα από αυτά θα μας δώσει την ευκαιρία να βελτιωθούμε»