Ο Πέρες ταχύτερος στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά

Red Bull Sergio Perez

Ο Πέρες ταχύτερος στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά

Δημήτρης Μπαλής 15:49 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 03.03.2023

Η Red Bull έδειξε από την αρχή τα «δόντια» της, δείχνοντας πιο έτοιμη από όλες τις ομάδες.

Με λίγο χειρότερο χρόνο από αυτόν που είχε πετύχει την περασμένη εβδομάδα στην ίδια πίστα του Σακχίρ (1.30.305), στις τελευταίες δοκιμές πριν τα επίσημα δοκιμαστικά, σήμερα, ενόψει του πρώτου γκραν πρι της χρονιάς την Κυριακή, ο Σέρχιο Πέρες ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών με χρόνο 1.32.758.

Αυτό που φάνηκε ήταν ότι η Red Bull ξεκινά τη χρονιά από εκεί που τελείωσε, δείχνοντας ταχύτερη και δυναμική, παρά το γεγονός ότι είμαστε μόνο στην αρχή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, οι θερμοκρασίες έφτασαν ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου, αν και το απόγευμα αναμένεται να είναι πιο κρύες και πιο κοντά σε αυτό που θα συναντήσουν οι ομάδες την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Σέρχιο Πέρες έδωσε μεγάλη μάχη με τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, αλλά ο Μεξικανός κατάφερε τελικά να σημειώσει με τη μαλακή γόμα τον καλύτερο χρόνο, αφήνοντας τον Ισπανό πίσω του, με τη βρετανική ομάδα να δείχνει ιδιαίτερα ανθεκτική και γρήγορη. Τρίτος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, σε μια σχετικά ήρεμη διαδικασία για τον ίδιο.

Ακολούθησαν οι Λάντο Νόρις και Σαρλ Λεκλέρ, ενώ έκτος βρέθηκε ο Λανς Στρολ, ο οποίος ανάρρωσε γρήγορα από το ατύχημα που είχε με ποδήλατο και είδε το τραύμα στον καρπό του να μην τον ενοχλεί.

Όσον αφορά στις δύο Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ ήταν 10ος και 11ος αντίστοιχα, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι κανείς τους δεν χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα της Pirelli.

Ο δε Κάρλος Σάινθ είχε ένα τε-τα-κε, γεγονός που επηρέασε την προσπάθειά του, διότι σημείωσε την 20ή και τελευταία επίδοση.

Tags: