Στον «αέρα» η ανανέωση του Χάμιλτον με την Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

i

© Mark Thompson / Getty Images / Ideal Images

Στον «αέρα» η ανανέωση του Χάμιλτον με την Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:22 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 02.03.2023

Ο Ντέιμον Χιλ και ο Τζένσον Μπάτον, λένε πως ο Λιούις Χάμιλτον θα περιμένει να δει την φετινή απόδοση της Mercedes και ανάλογα θα πράξει.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών στην ιστορία της Formula 1, αλλά είναι και από τους πιλότους που δεν έχουν συμβόλαιο για το 2024. Η συμφωνία της Mercedes με τον Βρετανό λήγει στο τέλος του 2023.

Παρότι, διαφαίνονταν ότι θα υπήρχε συμφωνία μεταξύ του Χάμιλτον και της ομάδας,  στο τέλος του 2022, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Θα ανανεώσει τελικά ο Χάμιλτον;

Σε αυτά τα ερωτηματικά που υπάρχουν έρχονται και οι φήμες της Mercedes ότι κοιτάζει για αντικαταστάτη του Χάμιλτον τον οδηγό της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μονεγάσκος έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα μέχρι το τέλος του 2024.

Όμως πέρα από τις φήμες για την καθυστέρηση της ανανέωση του συμβολαίου του Χάμιλτον με τη Mercedes, σχολιάζουν ο Ντέιμον Χιλ και ο Τζένσον Μπάτον δύο πρώην πρωταθλητές της Formula 1, και θεωρούν πως η απόφασή του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή θα κριθεί από την φετινή απόδοση του μονοθεσίου.

«Πρέπει να είναι αυτό», είπε ο Μπάτον. «Ποιος άλλος λόγος υπάρχει για να το αφήσουν για τόσο αργά; Ξέρει πόσο εκνευριστικοί γινόμαστε όλοι όταν τον ρωτάμε, και θα το μισεί να χρειάζεται να απαντά ξανά και ξανά. Πρέπει να έχει να κάνει με το ότι αναρωτιέται πόσο ανταγωνιστικοί θα είναι. Θα υπογράψει αν το αυτοκίνητο δεν είναι ανταγωνιστικό; Κανείς δεν ξέρει»

Ο Λιούις βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο της καριέρας του όπως υποστηρίζει ο Ντέιμον Χιλ: «Προφανώς στα 38 του, τα χρόνια περνούν για τον Λιούις, αλλά παραμένει γρήγορος όσο ποτέ. Και σε εξίσου καλή φυσική κατάσταση. Έτσι όπως οι οδηγοί προσέχουν τους εαυτούς τους σήμερα, και με την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης των μονοθεσίων, δεν πιστεύω ότι έχει κάποιον ηλικιακό λόγο να μην συνεχίσει και μετά τα 40 του. Ο Φερνάντο [Αλόνσο] είναι η ζωντανή απόδειξη».