Σούζι Βολφ: Η σύζυγος του Τότο σκοπεύει να φέρει γυναικεία επανάσταση στη Formula 1

Τότο και Σούζι Βολφ

i

Mark Thompson/Getty Images

Σούζι Βολφ: Η σύζυγος του Τότο σκοπεύει να φέρει γυναικεία επανάσταση στη Formula 1

Δημήτρης Μπαλής 11:55 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 02.03.2023

Η Σούζι Βολφ, σύζυγος του διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικής διευθύντριας στη πρωτάθλημα F1 Academy.

Το γυναικείο μυαλό, λένε, ότι «γεννά» ιδέες. Ίσως αυτό να ήταν το σκεπτικό της αξιοποίησης μιας γυναίκας που γνωρίζει καλά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια, η Σούζι Βολφ αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικής διευθύντριας στη πρωτάθλημα F1 Academy, που σκοπό έχει να αναδείξει ταλαντούχα κορίτσια. Η λέξη προσπάθεια, αφορά το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή, μια γυναίκα να μετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Formula 1. Μπορεί να περάσουν χρόνια έως ότου γίνει κάτι τέτοιο, αλλά τουλάχιστον οι βάσεις έχουν μπει.

Η Βολφ δεν είναι άγνωστη στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι πρώην οδηγός αγώνων, πρώην δοκιμαστής στη Williams και διευθύντρια της αγωνιστικής ομάδας της Venturi στη Formula E από το 2018 έως το 2022, πριν αποχωρήσει στο τέλος της όγδοης σεζόν. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του κινήματος «Dare to be Different» και είναι σύζυγος του Τότο Βολφ, του διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1. Το παλαιό της επώνυμο, πριν το αλλάξει, ήταν Στόνταρτ.

Η Βολφ αποτελεί την τελευταία γυναίκα οδηγό που συμμετείχε σε διήμερο ενός γκραν πρι και αυτό έγινε στο Σίλβερστοουν το 2015 και, πλέον, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, θα έχει άμεση επαφή με τον CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι και τον υπεύθυνο των F2/F3 Μπρούνο Μισέλ, ούσα διευθύντρια του F1 Academy. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει επτά αγώνες, σε πίστες όπως το Red Bull Ring, τη Μόντσα και το Ζάντβουρτ, ενώ θα αποτελέσει το υποστηρικτικό σπορ στον αγώνα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Το F1 Academy δεν αντικαθιστά το W Series, το οποίο αναγκάστηκε να περιορίσει τη σεζόν του 2022, λόγω ανησυχιών για τον προϋπολογισμό μετά τη Σιγκαπούρη.

«Το F1 Academy παρουσιάζει μια ευκαιρία να προωθήσουμε την πραγματική αλλαγή στον κλάδο μας, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή δομή για την εύρεση ταλαντούχων γυναικών οδηγών στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά, αλλά βλέπω μεγάλη αποφασιστικότητα να γίνουν όλα σωστά. Πιστεύω ότι το F1 Academy αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από αγώνες.

Μπορεί να εμπνεύσει γυναίκες ανά την υφήλιο να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να συνειδητοποιήσουν ότι με το ταλέντο, το πάθος και την αποφασιστικότητά τους, δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούν να πετύχουν», εξήγησε η Βολφ και συνέχισε: «Επίσης, αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην καριέρα μου, συνδυάζοντας την εμπειρία που έχω αποκομίσει έως τώρα, με το πάθος για αλλαγή και ενδυνάμωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Στέφανο (Ντομενικάλι) που με εμπιστεύτηκε σε αυτόν τον ρόλο, καθώς για μένα σημαίνει πολλά, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά».