Χάμιλτον: «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη νίκη, η πίστα του Τέξας είναι εκπληκτική»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Χάμιλτον: «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη νίκη, η πίστα του Τέξας είναι εκπληκτική»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:27 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 21.10.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον έχασε μία πολύ σημαντική ευκαιρία να πάρει την πολ ποζίσιον, με τον Βρετανό οδηγό να δίνει το σύνθημα της νίκης για το γκραν πρι των ΗΠΑ (22/10, 22:00).

Η Mercedes ήταν από τις ομάδες που δεν ξέραμε ακριβώς τι πρόσωπο θα παρουσιάσει στο 18ο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, στο Τέξας. Η γερμανική ομάδα έφερε ένα πακέτο αναβαθμίσεων στο δάπεδο την W14

Εξάλλου η ομάδα με επικεφαλής τον Τότο Βολφ έχει παραδεχθεί πως το 2024 θα αγωνιστεί με ένα εντελώς νέο σχεδιαστικά μονοθέσιο στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος. 

Ο Λιούις Χάμιλτον μπόρεσε να κουμαντάρει το μονοθέσιο του στις κατατακτήριες δοκιμές του Όστιν, όμως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έκανε τον ιδανικό γύρο κι έτσι έμεινε στην 3η θέση της κατάταξης. 

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Χάμιλτον μίλησε για την εμπειρία του στη «μάχη» της πολ ποζίσιον, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί και στην ιστορική διαδρομή του Circuit of the Americas: «Λατρεύω να βρίσκομαι στις ΗΠΑ. Η πίστα είναι εκπληκτική. Είναι μια από τις αγαπημένες των οδηγών και ξεκάθαρα μία από τις αγαπημένες μου μαζί με το Σίλβερστον. 

Πρόκειται για μια θρυλική διαδρομή. Όλοι οι οδηγοί τη βρίσκουν δύσκολη, έχει πολλές αναπηδήσεις, κάθε τομέας είναι τρομερά απαιτητικός. Ευχαριστώ την ομάδα στο εργοστάσιο για τη σκληρή δουλειά που έκανε ώστε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Το εκτιμώ. Δυστυχώς οι άλλες ομάδες είναι ένα βηματάκι πιο μπροστά, αλλά θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο στο Σπριντ».

Για τον αγώνα της Κυριακής (22/10, 22:00), ο πιλότος της Mercedes δήλωσε: «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Σίγουρα με αυτό το κοινό, όλα είναι πιθανά».