Γυμναστική και οδήγηση στη Βαρκελώνη για τα κορίτσια της F1 Academy (vid)

PREMA Racing

i

©PREMA Racing

Γυμναστική και οδήγηση στη Βαρκελώνη για τα κορίτσια της F1 Academy (vid)

Δημήτρης Μπαλής 14:49 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 18.04.2023

Το πρώτο διήμερο των δοκιμών αποτέλεσε ένα καλό τεστ ενόψει του πρωταθλήματος των επτά γύρων που ξεκινά από το Σπίλμπεργκ της Αυστρίας 28-29 Απριλίου.

Με 5 ομάδες και 15 γυναίκες οδηγούς, το πρωτάθλημα της F1 Academy αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των κοριτσιών που θα δουν γυναίκες να αγωνίζονται στις πίστες, αλλά και των ανδρών που διαπιστώνουν ότι υπάρχουν γυναίκες οδηγοί που ενδέχεται να είναι και καλύτερες από αυτούς.

Στη Βαρκελώνη, ένα διήμερο δοκιμών ήταν αρκετό ώστε οι ομάδες με τις οδηγούς να συνεργαστούν στο… πεδίο, προκειμένου να διαπιστώσουν τον βαθμό ετοιμότητας ενόψει του ξεκινήματος της χρονιάς στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, 28-29 Απριλίου.

Η ταινία της Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ ξεκινά γυρίσματα στο Σίλβερστοουν
FORMULA 1

09:34 - 18.04.2023

Η ταινία της Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ ξεκινά γυρίσματα στο Σίλβερστοουν

Η κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ με θέμα τη Formula 1 και στην οποία ο Μπράντ Πιτ θα υποδυθεί ένα βετεράνο οδηγό αναμένεται να κάνει γυρίσματα και στη διάρκεια των φετινών GP. Η βάση της θα είναι το Σίλβερστοουν της Βρετανίας.

Στο σιρκουί της Καταλονίας, οι 15 γυναίκες οδηγοί διένυσαν πολλά χιλιόμετρα, κάνοντας συνολικά 981 γύρους στις έξι ώρες δράσης. Κι όταν έβγαιναν από το αυτοκίνητο, συνέχιζαν με γυμναστική, προκειμένου να διατηρηθούν σε φόρμα.

«Σοκαρίστηκα πραγματικά, δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά. Το μεγαλύτερο πράγμα που έμαθα ήταν να προσαρμοστώ στο αυτοκίνητο. Είναι ένα νέο αυτοκίνητο και έχει πολλή κάθετη δύναμη και πολύ κράτημα, οπότε μου αρέσει πολύ», είπε η Αμνα Αλ Κουμπαϊσι της MP Motorsport.

H Νερέα Μαρτί της Campos Racing πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένη από τις δοκιμές. Ημασταν γρήγοροι και επικεντρωθήκαμε περισσότερο στο να δοκιμάσουμε πράγματα με το αυτοκίνητο και να δούμε τι θα συμβεί όταν αλλάξουμε τη ρύθμιση. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε δοκιμές στο Πολ Ρικάρ. Συνεχίζω να δουλεύω με τον εαυτό μου πριν από τον πρώτο αγώνα αυτόν τον μήνα και ελπίζω να είμαι έτοιμη».

«Βελτίωσα την οδήγησή μου και είμαι ευχαριστημένη με αυτό. Έχουμε ακόμα κάποιες λεπτομέρειες για να δουλέψουμε», σχολίασε η Μάρτα Γκαρσία της PREMA Racing.

Σήμερα και αύριο έχουμε το νέο διήμερο δοκιμών στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας.

Tags: