Κάποιος να σταματήσει τον Φερστάπεν - πολ ποζίσιον και για τον Sprint Race

Ο Μαξ Φερστάπεν

Κάποιος να σταματήσει τον Φερστάπεν - πολ ποζίσιον και για τον Sprint Race

Δημήτρης Μπαλής 13:52 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 01.07.2023

Από την πρώτη θέση θα ξεκινήσει τον Sprint Race ο Ολλανδός της Red Bull, που ό,τι και να κάνει, τερματίζει πρώτος – Εκτός από το SQ1 ο Χάμιλτον και στο SQ2 ο Ράσελ.

Για μια ακόμα φορά ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε πως δεν έχει αντίπαλο. Στη διαδικασία του Sprint Shootout σημείωσε την καλύτερη επίδοση, άρα ξεκινά πρώτος τον Sprint Race. Όσον αφορά στον Σέρχιο Πέρες, τούτη τη φορά ήταν σοβαρός και ξεκινά δεύτερος, με τρίτο τον Λάντο Νόρις της McLaren. Εκτός στο SQ1 ο Λιούις Χάμιλτον και στο SQ2 ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Πέμπτη και έκτη θέση για Ferrari με Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ αντίστοιχα.

Το SQ1 ξεκίνησε με τους οδηγούς να βελτιώνουν συνεχώς τους χρόνους τους. Αφορμή είχε σταθεί η όχι και τόσο ζεστή άσφαλτος, καθώς επικρατούσε συννεφιά. Όταν, όμως, τα ελαστικά άρχισαν να ζεσταίνονται, όλα πήραν τον δρόμο τους. Χάμιλτον και Ράσελ έκαναν στην αρχή τους καλύτερους χρόνους, ενώ ο Σάινθ αντιμετώπισε πρόβλημα, καθώς έβγαιναν καπνοί από τα πίσω φρένα της Ferrari.

Πάρα πολλοί χρόνοι σβήστηκαν, καθώς οι οδηγοί ξεπέρασαν τα όρια της πίστας και ιδιαίτερα στη στροφή 9, με τον Σάινθ να κάνει τελικά την καλύτερη επίδοση στο τέλος και αφού είχε περάσει το μεγαλύτερο διάστημα στα πιτ. Τον ακολούθησε ο Φερστάπεν, ο Χούλκενμπεργκ, ο Στρολ και ο Αλόνσο, ενώ εκτός έμεινε ο Χάμιλτον, που κόλλησε στην κίνηση και δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή του. Μαζί του αποκλείστηκαν οι Ζου, Πιάστρι, Μπότας και Σάρτζεντ. Πρόβλημα αντιμετώπισε με τα υδραυλικά ο Ράσελ, ενώ στο παρά τρίχα γλίτωσαν οι Λεκλέρ και Πέρες που προκρίθηκαν στο SQ2.

Το SQ2 ξεκίνησε με τον Φερστάπεν να ανεβαίνει στην κορυφή, τον Σάινθ δεύτερο και τον Λεκλέρ ένατο. Απών από όλη τη διαδικασία ήταν ο Ράσελ, καθώς από τη Mercedes είχαν επιβεβαιώσει πως δεν μπορούσε να συμμετάσχει, λόγω του προβλήματος με τα υδραυλικά. Ο Σάινθ τελικά κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, καθώς ο Φερστάπεν επέστρεψε στην κορυφή, αφήνοντας τρίτο τον Οκόν, τέταρτο τον Λεκλέρ και πέμπτο τον Νόρις. Αποκλείστηκαν οι Άλμπον, Γκασλί, Τσουνόντα, Ντε Βρίες και ο Ράσελ, όπως προαναφέρθηκε.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια εξόδου του από τα πιτ, ο Χούλκενμπεργκ πάτησε κατά λάθος ένα ελαστικό που μόλις είχε βγάλει, δίχως, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς.

Στο SQ3 παρατηρήθηκαν καπνοί στον κινητήρα του Φερστάπεν και οι πρώτες ψιχάλες βροχής στη στροφή 1. Αμφότερα τα θέματα δεν ταλαιπώρησαν ούτε τον Ολλανδό ούτε τους άλλους οδηγούς στη συνέχεια, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να σημειώνει την καλύτερη επίδοση, κάτι που σημαίνει πως ξεκινά πρώτος τον Sprint Race. Δεύτερος θα είναι ο ομόλογός του Πέρες και τρίτος ο Νόρις. Ακολούθησε ο Χούλκενμπεργκ, με τους Λεκλέρ, Αλόνσο, Στρολ, Οκόν και Μάγκνουσεν, να πλαισιώνουν την πρώτη 10άδα.

Ο Sprint Race ξεκινά στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Tags: