Απίστευτο: Νεαρός από τον Καναδά πούλησε συλλεκτική κάρτα του Χάμιλτον με ποσό που «ζαλίζει»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Απίστευτο: Νεαρός από τον Καναδά πούλησε συλλεκτική κάρτα του Χάμιλτον με ποσό που «ζαλίζει»

Ένας νεαρός από το Κεμπέκ του Καναδά πούλησε μία συλλεκτική κάρτα του Λιούις Χάμιλτον για 822.690 ευρώ.

Το 2022, ο Ζαν-Νικολά Γκανιόν και ο πατέρας του, Νίκολας, από το Κεμπέκ του Καναδά πούλησε μία συλλεκτική κάρτα του Λιούις Χάμιλτον για 822.690 ευρώ. Φέτος, ο νεαρός εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του King of Collectibles: the Goldin Touch στο Netflix.

Στη σειρά, ο Κεν Γκόλντιν ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη, καθώς αυτός και η ομάδα του προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκονται σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα στον κόσμο. Το εν λόγω επεισόδιο βλέπει τον Γκόλντιν να ταξιδεύει στο Σαγκναί του Κεμπέκ, όπου εντοπίζει το δίδυμο πατέρα-γιου που κατάφερε να πάρει στα χέρια του μια συλλεκτική κάρτα του Λιούις Χάμιλτον.

Κάνοντας την κάρτα πιο πολύτιμη είναι ότι η υπογραφή του Χάμιλτον εμφανίζεται σε αυτήν. Ο Κάρλο Σιβιτέλα, ο διευθυντής αποστολής, είπε στους δύο ότι ένας ιδιώτης αγοραστής έψαχνε να αγοράσει την κάρτα για 700.000 ευρώ

«Όταν άκουσα το ποσό, παραλίγο να λιποθυμήσω. Ποτέ δεν πίστεψα πως μία κάρτα από χαρτί μπορεί να κοστίσει τόσο», είπε ο πατέρας του.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ένας συλλέκτης στην εκπομπή και προσφέρει στο δίδυμο πατέρα-γιου μια επιταγή που τελικά αποδέχονται σε επόμενο επεισόδιο. Η τιμή δεν αποκαλύπτεται ποτέ, αλλά ήταν γνωστό ότι ήταν υψηλότερη από την αρχική προσφορά. 

Ο ιστότοπος δημοπρασιών του Γκόλντιν πρόσθεσε τελικά την κάρτα και η λίστα πώλησης έδειξε ότι η κάρτα πωλήθηκε στα 822.690 ευρώ, ποσό ρεκόρ για οποιαδήποτε κάρτα της F1. Η κάρτα με τον Λιούς Χάμιλτον δεν είναι η μοναδική οδηγού της Formula 1 που κυκλοφορεί.

Η κάρτα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή δεν είναι η μοναδική οδηγού της Formula 1 που κυκλοφορεί. Το γκραν πρι του Καναδά επιστρέφει στο Μόντρεαλ στις 18 Ιουνίου. Ο Γκόλντιν εμφανίστηκε επίσης πρόσφατα σε ένα επεισόδιο του The Complex Sneakers Podcast.