Μάγκνουσεν: «Αισθάνομαι ότι κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός, ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και στη Μελβούρνη»
i

©Getty Images

Μάγκνουσεν: «Αισθάνομαι ότι κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός, ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και στη Μελβούρνη»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:25 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 21.03.2023

Ο οδηγός της Haas, Κέβιν Μάγκνουσεν μίλησε για την επίτευξη της 10ης θέσης στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν τερμάτισε στη 10η θέση, παίρνοντας τον πρώτο του πόντο για τη φετινή σεζόν της Formula 1 στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα ο Δανός οδηγός για να πάρει τον πόντο πέρασε στον 46ο γύρο τον οδηγό της Aplha Tauri, Γιούκι Τσουνόντα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο 30χρονος δεν έκρυψε την χαρά του μετά από την επίτευξη της 10ης θέσης λέγοντας: «Ο Γιούκι έκανε εξαιρετική δουλειά για να αμυνθεί και για πολλούς γύρους με κράτησε πίσω, απλά έβαλε το μονοθέσιό του σε όλα τα σωστά σημεία», είπε ο Μάγκνουσεν.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα αυτό το Σαββατοκύριακο στο στήσιμο του μονοθέσιου, πολύ καλύτερα στην υποβάθμιση των ελαστικών παρά στο Μπαχρέιν, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό».

Ο Μάγκνουσεν ήταν ίσως ο πιο ευχαριστημένος με την ανάκαμψη της Haas, μετά από το κακό αποτέλεσμα στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν. Ωστόσο είπε ότι ανυπομονεί για το Grand Prix της Αυστραλίας - το οποίο θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου - αλλά παραδέχτηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το εάν η αμερικανική ομάδα θα μπορούσε να τα πάει καλά σε πίστες υψηλότερης υποβάθμισης.

«Αισθάνομαι ότι κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό και στη Μελβούρνη και στους επόμενους αγώνες», είπε. «Θα επιστρέψουμε σε αγώνες που θα είναι πιο δύσκολοι στην επιφάνεια της ασφάλτου και μετά θα δούμε αν κάναμε πραγματικά ένα βήμα μπροστά. Αλλά και πάλι είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα που κατάφερα να πάρω στη πίστα της Τζέντα».

Η Haas βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών της Formula 1 με 1 πόντο, ισοβαθμώντας με την Williams.