Κρακ: «Το ονειρεμένο ξεκίνημα μας για το 2023 δεν είναι αρκετό για τις φιλοδοξίες του Λόρενς Στρολ»

Μάικ Κρακ

i

©Print Screen

Κρακ: «Το ονειρεμένο ξεκίνημα μας για το 2023 δεν είναι αρκετό για τις φιλοδοξίες του Λόρενς Στρολ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:46 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 08.04.2023

Τρία βάθρα σε τρεις αγώνες μπορεί να ήταν πέρα από τα πιο τρελά όνειρα του επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin, Μάικ Κρακ, αν τον ρωτούσατε πριν ξεκινήσει η σεζόν, αλλά φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας Λόρενς Στρολ περιμένει περισσότερα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει τερματίσει τρίτος και στους τρεις αγώνες μέχρι στιγμής, γεγονός που αφήνει την Aston Martin δεύτερη στην κατάταξη των κατασκευαστών, εννέα βαθμούς μακριά από τη Mercedes και 39 μπροστά από τη Ferrari.

Είναι ένα τεράστιο άλμα στην απόδοση για βρετανική ομάδα, η οποία πέρυσι τερμάτισε στην 7η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αλλά είναι οι νίκες που πραγματικά λαχταρά ο ιδιοκτήτης της Λόρενς Στρολ - και ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ ξέρει ότι πρέπει να κατακτήσει μία.

Ο Ράσελ θα αναθεωρήσει τον ισχυρισμό του ότι η Red Bull μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα της Formula 1, μετά την βελτίωση της Mercedes
FORMULA 1

17:11 - 08.04.2023

Ο Ράσελ θα αναθεωρήσει τον ισχυρισμό του ότι η Red Bull μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα της Formula 1, μετά την βελτίωση της Mercedes

Ο Τζορτζ Ράσελ λέει ότι οι επερχόμενες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο της Mercedes θα τον κάνουν να επανεκτιμήσει τα σχόλιά του ότι η Red Bull μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα της Formula 1 το 2023.

«Η αποστολή (της ομάδας) είναι πολύ σαφής», δήλωσε ο Κρακ στον απόηχο του καλύτερου αγώνα της βρετανικής ομάδας τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής στην Αυστραλία.

«(Ο Στρολ) δεν καθυστέρησε να μας πει: (Πότε θα κερδίσουμε το επόμενο;». Προφανώς, είναι χαρούμενος που κάναμε ένα βήμα, αλλά αυτό δεν αρκεί για τις φιλοδοξίες του. Το καλό με τον Λόρενς (Στρολ) είναι ότι ξέρεις πού βρίσκεσαι, θέλει περισσότερα και θα πρέπει να προσφέρουμε περισσότερα».

Η επίτευξη αυτής της ασύλληπτης επιτυχίας δεν θα είναι μικρό κατόρθωμα με τους αντιπάλους της Red Bull να φαίνονται δυνατοί σε κάθε πίστα μέχρι στιγμής φέτος. Αλλά η αυστριακή ομάδα έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα και με τόσα πολλά διαφορετικά στυλ πίστας να έρχονται, ο Κρακ αισθάνεται ότι έχουν μια ευκαιρία αν μπορέσουν να αντλήσουν το μέγιστο από τις δυνατότητες που έχουν.

«(Είχαμε) τρεις πίστες με τρία χαρακτηριστικά. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στα τρία, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να είμαστε και σε άλλες πίστες. Αλλά ξέρεις ότι η διαφορετικότητα των σιρκουί είναι τώρα πολύ διαφορετική, έχεις το Μπακού με τεράστια ευθεία και μετά το Μονακό χωρίς ευθείες. Αυτού του είδους τα πράγματα πάντα θα μετατοπίζουν λίγο το πεδίο των στόχων που επιδιώκεις. Και αυτό μπορεί να συμβεί όταν έχεις τόσο μικρά περιθώρια, μπορεί να συμβεί. Είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και το έχω ξαναπεί, πρέπει να είμαστε στο μέγιστο ανά πάσα στιγμή, στο 100% για να πάρουμε (τα περισσότερα) από αυτό», είπε.

Τα καλά νέα για την Aston Martin είναι ότι δεν έχουν ακόμη φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό τους, με αυτές να αναμένεται να αρχίσουν να φτάνουν στους επόμενους αγώνες. Μέχρι τότε, θα έχουν επίσης έναν πλήρως γυμνασμένο και ετοιμοπόλεμο Λανς Στρολ στις τάξεις τους. Ο Καναδός κατέγραψε το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν στην Αυστραλία με την τέταρτη θέση, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από τον τραυματισμό του πριν από την έναρξη της σεζόν.

Όσο για τον Αλόνσο, ο Κρακ είναι πλήρως ικανοποιημένος από το αστέρι της ομάδας, το οποίο μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί η διαφορά σε αυτό που διαμορφώνεται για να είναι μια απίστευτα αμφίρροπη μάχη μεταξύ της Aston Martin, της Ferrari και της Mercedes για να είναι οι πλησιέστεροι αντίπαλοι της Red Bull.

«Είναι φανταστικό, αν κάποιος έλεγε ότι θα έχεις τρία βάθρα μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, δεν θα το πίστευα ούτε εγώ. Δείχνει τι πρωταθλητή έχουμε, είναι απίστευτος».