Η McLaren παρουσίασε την MCL60 και τον Πιάστρι
i

© MCLAREN

Η McLaren παρουσίασε την MCL60 και τον Πιάστρι

Δημήτρης Μπαλής 22:13 - 13.02.2023

Η ομάδα αποκάλυψε στις εγκαταστάσεις της το νέο μονοθέσιο για το 2023.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της McLaren στο Γουόκινγκ, η βρετανική ομάδα παρουσίασε την MCL60, με τον αριθμό 60 να παραπέμπει στα 60 χρόνια από την ίδρυσή της, κάτι που συνέβη το 1963 από τον Νεοζηλανδό, Μπρους ΜακΛάρεν. Στην παρουσίαση του νέου αγωνιστικού της φίρμας, παρευρέθηκαν ο Ζακ Μπράουν, CEO της McLaren Racing, ο τεχνικός διευθυντής, Αντρέα Στέλα, που πήρε τη θέση του Αντρέας Ζάιντλ (μεταπήδησε στην Alfa Romeo), αλλά και οι δύο οδηγοί της ομάδας, ο Λάντο Νόρις και ο πρωτοεμφανιζόμενος, Όσκαρ Πιάστρι, για τον οποίο όλοι στο Γουόκινγκ εμφανίζονται πολύ αισιόδοξοι για τις εμφανίσεις του.

Η MCL60 αποτελεί εξέλιξη της MCL36 και εμφανίζει μερικές καινοτομίες στον τομέα των sidepods, που θυμίζουν εκείνα της Red Bull RB18, που κατέκτησε τα πάντα στο διάβα της το 2022. Η McLaren δεν είναι η μοναδική ομάδα που πήρε κάποιες ιδέες από το εν λόγω αυτοκίνητο των Αυστριακών, αλλά έχει ενσωματώσει και μερικές δικές της προκειμένου να κοντράρει τις Aston Martin, Alpine και Alfa Romeo, κυρίως. Τα sidepods ενισχύουν την ταυτότητα της MCL60, αφού διαθέτουν ένα μεγαλύτερο φιλέτο, με τους ανθρώπους της ομάδας να επιθυμούν μια επιθετική προσέγγιση, αναφορικά στην ψύξη της κινητήριας μονάδας.

Πάντως, οι αναβαθμίσεις που έπονται, αναμένεται να συνοδεύσουν το αυτοκίνητο κατά το 2023, με τις πρώτες από αυτές να εμφανίζονται στον τέταρτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Όσον αφορά στις αποχρώσεις, σε γενικές γραμμές η MCL60 παραμένει απαράλλαχτη, με το πορτοκαλί χρώμα να έχει αφαιρεθεί από την εμπρός και να διακοσμεί την πίσω πτέρυγα. Ορατά είναι πολλά εξαρτήματα από ανθρακόνημα, απαραίτητο υλικό για να περάσει με επιτυχία τα crash-tests της FIA.

Από πλευράς δηλώσεων, ο Λάντο Νόρις ανέφερε ότι: «Όλα όσα έγιναν στη διακοπή ήταν καλά και ανυπομονώ να βρεθώ στην πίστα πίσω από το τιμόνι της MCL60, για πρώτη φορά. Το νέο αυτοκίνητο φαίνεται όμορφο και όλοι έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην κατασκευή του». Όσον αφορά στον Όσκαρ Πιάστρι, σημείωσε: «Η MCL60 είναι εντυπωσιακή και φαίνεται ότι η χρονιά θα είναι μνημειώδης. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για την ομάδα, καθώς συμπληρώνει τα 60 της χρόνια. Η πρόκληση είναι συναρπαστική και ανυπομονώ να οδηγήσω μαζί με τον Νόρις, συγκεντρώνοντας πόντους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Tags: