To νέο υπερπολυτελές αυτοκίνητο του Δημήτρη Μελισσανίδη που δεν έχει κανείς άλλος στην Ελλάδα

Δημήτρης Μελισσανίδης

i

©Intime

To νέο υπερπολυτελές αυτοκίνητο του Δημήτρη Μελισσανίδη που δεν έχει κανείς άλλος στην Ελλάδα

Sportal newsroom 09:54 - 04.03.2024

Η πρώτη Rolls Royce Cullinan, επί ελληνικού εδάφους, ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η σχέση αγάπης του Δημήτρη Μελισσανίδη με τα αυτοκίνητα, χρονολογείται από την εποχή που ξεκινούσε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με τη σχολή οδηγών στη Νίκαια, αλλά όσο η οικονομική ισχύς μεγάλωνε, τόσο εμπλουτιζόταν και η προσωπική συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, διατηρεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο προσωπικό μουσείο, από εμβληματικά μοντέλα, αλλά στην παρούσα φάση με την Rolls–Royce Cullinan, περνά σε άλλο επίπεδο. Το μαύρο θηριώδες SUV, με κόστος κτήσης άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ (ανάλογα με τις εξατομικευμένες απαιτήσεις των πλούσιων πελατών) εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα των 571 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

«Οι πελάτες των Cullinan θέλουν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους εκτός δρόμου. Γι’ αυτό και επέμενα η εκτός δρόμου άνεση να υπερέχει όλων των ανταγωνιστών, ενώ στην άσφαλτο να βρίσκεται στο επίπεδο της Phantom. Η Cullinan επιβάλλεται να είναι η Rolls–Royce των SUV. Μιλάμε για την εναλλακτική μιας κρουαζιέρας σε πολυτελές γιοτ. Ο στόχος είναι… παντού αβίαστα», είχε πει χαρακτηριστικά ο CEO της μάρκας, Torsten Muller–Otvos.

Ιδιαίτερη αγάπη για τα αυτοκίνητα επιδόσεων, έχει και ο υιός του Δημήτρης Μελισσανίδη, ο Γιώργος, ο οποίος έχει στη κατοχή του μια Ferrari SF90 Stradale. Η συγκεκριμένη Ferrari που είναι και το πρώτο Plug-in Hybrid μοντέλο της ιταλικής φίρμας εφοδιάζεται με ένα V8 μηχανικό σύνολο 4.0 λίτρων που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες και αποδίδει συνολικά 1.000 ίππους παράγοντας 800Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 6,7 δευτερόλετπα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Ο Εφοπλιστής χαίρεται την SF εδώ και κάποιους μήνες, έχοντας πληρώσει κοντά στα 700.000 ευρώ για να την αποκτήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μοντέλο του Γιώργου Μελισσανίδη κινείται στη χώρα μας με Ελληνικές πινακίδες, έστω κι αν η συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια έχει τη δυνατότητα να έχει αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, αφού επιχειρεί και στο εξωτερικό.

Τα ρεκόρ της φετινής Stoiximan Super League: Το πιο παραγωγικό πρωτάθλημα, τα ρεκόρ των γκολ του ΠΑΟΚ και ο Ελ Κααμπί
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:46 - 04.03.2024

Τα ρεκόρ της φετινής Stoiximan Super League: Το πιο παραγωγικό πρωτάθλημα, τα ρεκόρ των γκολ του ΠΑΟΚ και ο Ελ Κααμπί

Η πιο παραγωγική Super League, με 2,978 γκολ μέσο όρο, τα ρεκόρ γκολ του ΠΑΟΚ και ο φορμαρισμένος Ελ Κααμπί, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Κι αυτό διότι, ο Έλληνας κάτοχος, επέλεξε να πληρώσει όλους τους υπέρογκούς φόρους του Ελληνικού κράτους Ελληνικό κράτος, (πάνω από 260.000 ευρώ μόνο το Τέλος Ταξινόμησης), όπως και να πληρώνει την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα…