Τα ρεκόρ της φετινής Stoiximan Super League: Το πιο παραγωγικό πρωτάθλημα, τα ρεκόρ των γκολ του ΠΑΟΚ και ο Ελ Κααμπί

Ελ Κααμπί

i

©intime

Τα ρεκόρ της φετινής Stoiximan Super League: Το πιο παραγωγικό πρωτάθλημα, τα ρεκόρ των γκολ του ΠΑΟΚ και ο Ελ Κααμπί

Κώστας Τόπας 09:46 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 04.03.2024

Η πιο παραγωγική Super League, με 2,978 γκολ μέσο όρο, τα ρεκόρ γκολ του ΠΑΟΚ και ο φορμαρισμένος Ελ Κααμπί, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και η κλήρωση για τα Playoffs & Playouts του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, θα διεξαχθεί σήμερα (04/03, 15:00) για τα Playoffs και στις 15:15 για τα Playouts, στα γραφεία της Super League.

Η φετινή σεζόν της κανονικής διάρκειας έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο και την τελευταία αγωνιστική να βρίσκεται κοντά στους υψηλούς δείκτες παραγωγικότητας όλης της σεζόν με 24 τέρματα και την προτελευταία να δημιουργεί την καλύτερη επίδοση της φετινής σεζόν με 27 τέρματα.

Η πιο παραγωγική Super League, με 2,978 γκολ μέσο όρο

Οπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή: «Τα 542 τέρματα που σημειώθηκαν αυτή τη σεζόν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οδήγησαν σε μέσο όρο ανά αγώνα 2,978 γκολ που είναι ο καλύτερος στα χρόνια της Super League και υπολείπεται για μερικά δέκατα του ρεκόρ όλων των εποχών που έχει δημιουργηθεί στην κανονική περίοδο της σεζόν 2000-01 με 2,987 γκολ ανά αγώνα.

Για τα δεδομένα που αφορούν πρωταθλήματα με 14 ομάδες είναι βελτιωμένη επίδοση, αφού αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική σεζόν που υπάρχουν 14 ομάδες και η καλύτερη συγκομιδή στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν τα 444 γκολ της σεζόν 2019-20 (μ.ο. 2,44), ενώ είναι και το πιο παραγωγικό πρωτάθλημα στα χρόνια της Super League, δηλαδή μετά το 2006-07».

Τα ρεκόρ των γκολ

ΠΑΟΚ ©intime

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε τα περισσότερα γκολ (66). Ο Βόλος, με 24 είχε τη μικρότερη παραγωγικότητα. Στον Α’ Γύρο σημειώθηκαν 258 τέρματα, ενώ στο δεύτερο μισό υπήρξαν 284. Τα λιγότερα τέρματα σημειώθηκαν την 22η αγωνιστική και ήταν 13.

Χωρίς απόλυτο συμμετοχών μετά το 2015-16

Παναγιώτης Τσιντώτας © Intime

Σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή: «Κανείς από τους ποδοσφαιριστές της Stoiximan Super League της φετινής σεζόν δεν κατάφερε να συμμετάσχει σε όλες τις αγωνιστικές του προγράμματος. Αυτό είναι πολύ σπάνιο και συνέβη για τελευταία φορά τη σεζόν 2015-16 και μάλιστα σε πρωτάθλημα 30 αγώνων.

Εκείνη τη χρονιά οι Σκαρντοβέλι (Πλατανιάς), Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μανούσος (ΑΕΛ Καλλονής) και Λαζαρίδης (Ατρόμητος) είχαν παρουσία στις 29 από τις 30 αναμετρήσεις.

Αυτή τη σεζόν υπήρξαν πάλι τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχασαν από μια αναμέτρηση, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να είναι ο κορυφαίος από αυτούς, μιας και “κερδίζει” την πρωτιά λόγω λεπτών συμμετοχής (2.434). Στα 25 ματς ήταν και οι Άντριαν Χόβαν (2.420), Αλεξέι Κοσέλεφ (2.411) και Σίλβα Τορεχόν (2.342).

Συνολικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συμμετείχαν 427 ποδοσφαιριστές, με τον Αλέξανδρο Τερεζίου να είναι εκείνος που είχε τη μικρότερη συμβολή, με μόλις τρία λεπτά παρουσίας».

Ο Ελ Κααμπί βρίσκει δίχτυα για 7ο ματς

Αγιούμπ Ελ Κααμπί Αγιούμπ Ελ Κααμπί/©Intime

Ο Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, μιας και κόντρα στον Βόλο κατάφερε να βρει δίχτυα για έβδομη διαδοχική αγωνιστική, όπως επισημαίνει και η διοργανώτρια αρχή: «Σε μια τροχιά απόλυτων ρεκόρ με τον Ολυμπιακό οδεύει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε σε έβδομο διαδοχικό παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό και πλησιάζει τις επιδόσεις που κατέχουν οι σημαντικότεροι επιθετικοί που έχουν φορέσει τα χρώματα των Ερυθρολεύκων.

Ο πρώτος σκόρερ για την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League (15 γκολ) βρήκε δίχτυα για έβδομο διαδοχικό επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Γιώργος Σιδέρης τη σεζόν 1968-69, όταν είχε 14 συνολικά τέρματα στα πέντε ματς για το πρωτάθλημα και τα δύο για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Ελ Κααμπί έχει δέκα συνολικά γκολ σε πέντε αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και δύο για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού με την Φερεντσβάρος.

Και τώρα «φωτιά» το πρωτάθλημα: Οι αποδόσεις για την ανάδειξη πρωταθλητή πριν την έναρξη των Play Offs
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:11 - 04.03.2024

Και τώρα «φωτιά» το πρωτάθλημα: Οι αποδόσεις για την ανάδειξη πρωταθλητή πριν την έναρξη των Play Offs

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με τους bookmakers. Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών για τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-24.

Η συνέπεια των δύο σκόρερ αφορά διαδοχικά παιχνίδια της ομάδας και ήδη με αυτή τη λογική ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί άφησε πίσω του το Νίκο Γιούτσο, το Γιώτη Τσαλουχίδη, τον Ίλια Ίβιτς και τον Αλέξη Αλεξανδδρή που είχαν καταφέρει να σκοράρουν σε έξι διαδοχικά παιχνίδια του Ολυμπιακού».