Ετσι την πάτησε ξανά η ΑΕΚ: Το deja vu με την περυσινή χρονιά και η ανατροπή στο... 90' (vid)

Γενς Γιόνσον

i

©Intime

Ετσι την πάτησε ξανά η ΑΕΚ: Το deja vu με την περυσινή χρονιά και η ανατροπή στο... 90' (vid)

Κώστας Τόπας 09:21 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 04.03.2024

Η ΑΕΚ για δεύτερη διαδοχική χρονιά δεν καταφέρνει να μπει ως πρώτη στα Play Offs, κάτι που είχε συμβεί και την περυσινή σεζόν.

Σε μία επική αναμέτρηση που τα είχε όλα, ο Άρης με γκολ του Μορόν από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3) και έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή, καθώς πλέον η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται δεύτερη στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και την περυσινή χρονιά όπου τότε η ΑΕΚ κατάφερε μέσω της διαδικασίας των Play Offs να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Την προτελευταία αγωνιστική, της κανονικής διάρκειας, η Ένωση απολάμβανε τη μοναξιά στην κορυφή, έχοντας 59 βαθμούς και στο +1 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Ωστόσο, στο φινάλε, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» και οι «πράσινοι» έδιναν εκτός έδρας μάχη στο Περιστέρι, απέναντι στον Ατρόμητο.

Τότε, ο Ολυμπιακός υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στη Φιλαδέλφεια, καθώς επικράτησε 3-1 της Ένωσης και έχει βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα ενόψει των Play Offs. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από την έδρα του Ατρομήτου με 2-0 κι έτσι πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με 61 βαθμούς και στο +2 από τους «κιτρινόμαυρους».

Ωστόσο, μέσω της διαδικασίας των Play Offs, η ΑΕΚ ανέτρεψε τα δεδομένα και συγκεκριμένα δύο στροφές πριν το φινάλε της μίνι διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, η Ένωση άλωσε το Κλεάνθης Βικελίδης, επικρατώντας 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, πέρασε μόνη πρώτη στο +3 από το τριφύλλι. Το μόνο που χρειαζόταν τότε ήταν ένας βαθμός για την εξασφάλιση του τίτλου. Την τελευταία αγωνιστική η Ένωση, επικράτησε του Βόλου 4-0 σε μια καυτή OPAP Arena, παρουσία 80 χιλιάδων εκστασιασμένων φιλάθλων της, εντός κι εκτός αυτής και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Και τώρα «φωτιά» το πρωτάθλημα: Οι αποδόσεις για την ανάδειξη πρωταθλητή πριν την έναρξη των Play Offs
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:11 - 04.03.2024

Και τώρα «φωτιά» το πρωτάθλημα: Οι αποδόσεις για την ανάδειξη πρωταθλητή πριν την έναρξη των Play Offs

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με τους bookmakers. Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών για τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-24.

Το ζήτημα πλέον είναι και τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς δεν μπαίνει ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, αλλά ως αουτσάιντερ και παράλληλα μπαίνει εκ νέου και σε μία διαδικασία κυνηγώντας το τρόπαιο.