Πόση περιουσία έχει ο Μίχαελ Σουμάχερ; Δέκα χρόνια μετά το ατύχημά του παραμένει ο πλουσιότερος πιλότος!

Μίκαελ Σουμάχερ

i

Μίχαελ Σουμάχερ/©Intime

Πόση περιουσία έχει ο Μίχαελ Σουμάχερ; Δέκα χρόνια μετά το ατύχημά του παραμένει ο πλουσιότερος πιλότος!

Κώστας Τόπας 10:31 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 04.04.2023

Ο Μίχαελ Σουμάχερ διατηρείται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους πιλότους της Formula 1, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ο Γερμανός βρίσκεται μακριά από κάθε επαγγελματική ή μη δραστηριότητα.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αγαπητός και να έχει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα που υπέστη και το οποίο τον έχει έκτοτε αφήσει σε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους οικείους του. Σήμερα, ο Γερμανός χρειάζεται συνεχή υποστήριξη και η επικοινωνία του είναι από περιορισμένη έως μηδαμινή.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από κάθε δραστηριότητα, ο Μίχαελ Σουμάχερ διατηρείται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους πιλότους της Formula 1. Όπως είναι φυσικό, η F1 ως κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πληρώνει καλύτερα από κάθε άλλη κατηγορία αγώνων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Φερστάπεν αμείβονται με περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους και οποιαδήποτε συμφωνία υπάρχει με τις εταιρείες που συνεργάζονται οι οδηγοί.

Οσον αφορά τον Μίχαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με εκτιμήσεις η περιουσία του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή ανέρχεται σήμερα στα 600 εκατομμύρια δολάρια, καθώς μόνον οι απολαβές του κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας στη Formula 1 ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. 

Μετά τον Γερμανό, ακολουθεί ο Χάμιλτον, του οποίου η προσωπική περιουσία ανέρχεται σε 285 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του ένα εστιατόριο για vegetarians και ένα περιοδικό μόδας.

Στην τρίτη θέση φιγουράρει το όνομα του Φερνάντο Αλόνσο. Με περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στην Formula 1, ο Ισπανός οδηγός έχει περιουσία που υπολογίζεται σε 260 εκατομμύρια δολάρια. Τη λίστα συμπληρώνουν οι Κίμι Ραϊκόνεν (250 εκατ. δολάρια), Τζέιμς Μπάτον (150 εκατ. δολάρια) και Σεμπάστιαν Φέτελ (140 εκατ. δολάρια).