Ο Άλεξ Μάρκεθ ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές της Μαλαισίας

Άλεξ Μάρκεθ

i

©Red Bull

Ο Άλεξ Μάρκεθ ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές της Μαλαισίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:48 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 10.11.2023

Ο Άλεξ Μάρκεθ σημείωσε τον πρώτο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Μαλαισίας, αφήνοντας πίσω του τον ταχύτατο Χόρχε Μάρτιν για 0,174 δευτερόλεπτα.

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής του GP Μαλαισίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ολοκληρώθηκαν με τον Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati να είναι ο αναβάτης με τον καλύτερο χρόνο. 

Ο Ισπανός στην τελευταία του προσπάθεια έκανε το 1:57,823 και άφησε πίσω του για 0,174 δευτερόλεπτα τον δεύτερο στη βαθμολογία αναβατών, Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.  

Στην 3η και 4η θέση ακολούθησαν οι αναβάτες της KTM, Τζακ Μίλερ και Μπραντ Μπίντερ, με τον πρώτο να είναι μπροστά από τον Νοτιοαφρικανό. 

Στην 5η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprila RS GP, του οποίου η διαφορά από την κορυφή ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. 

Ο Λόυκα Μαρίνι με την Mooney VR46 ήταν στην 6η θέση των χρόνων, ενώ ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha πλασαρίστηκε στην 8η θέση. 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati βρέθηκε στην 8η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μάρκο Μπετζέκι (Mooney VR46) και Ζοάν Ζαρκό (Pramac Ducati). 

Κάκιστη πρώτη μέρα είχε ο Αλέις Εσπαργκαρό, ο οποίος μετά την πτώση του στις πρώτες δοκιμές, είχε άλλες τρεις στην απογευματινή περίοδο, τελειώνοντας τη μέρα μόλις στην 20η θέση. 

Χάνει τους αγώνες σε Ταϊλάνδη και Κατάρ ο Ρινς - Θα τον αντικαταστήσει ο Λεκούονα
MOTOGP

19:30 - 06.11.2023

Χάνει τους αγώνες σε Ταϊλάνδη και Κατάρ ο Ρινς - Θα τον αντικαταστήσει ο Λεκούονα

Ο Άλεξ Ρινς θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού στη Ταϊλάνδη και το Κατάρ, δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν MotoGP 2023. Τη θέση του θα πάρει ο Ίκερ Λεκούονα, όπως έκανε γνωστό η LCR Honda.

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται το Σάββατο (12/10) με τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μαλαισίας, όπου είναι προγραμματισμένες για τις 04:50 ώρα Ελλάδος.

Tags: