Στη VR46 ο Ντι Τζιαναντόνιο

Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο

i

©Red Bull

Στη VR46 ο Ντι Τζιαναντόνιο

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:36 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:36 - 28.11.2023

Ως αναμενόταν, ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο που έλαμψε στο δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος στο MotoGP θα αναλάβει τη Ducati που άφησε ελεύθερη ο Λούκα Μαρίνι.

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο θα ολοκληρώσει τη σύνθεση της Mooney VR46 για τη σεζόν του 2024. Ο Ιταλός αναβάτης, γεννημένος το 1998, θα μοιράζεται το γκαράζ με τον Μάρκο Μπετζέκι. 

Μέλος του κλαμπ των νικητών αγώνων MotoGP μετά την επιτυχία του στο γκραν πρι του Κατάρ, ο Ντι Τζιαναντόνιο θα φορέσει τα χρώματα της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι για την τρίτη του σεζόν στην πρώτη κατηγορία. 

Εκτός από τη νίκη του στο MotoGP, ο Ιταλός κέρδισε επίσης ένα βάθρο στο GP της Αυστραλίας 2023, ένα βάθρο στον Αγώνα Σπριντ στο GP του Κατάρ του 2023 και μια πολ ποζίσιον στο Μουτζέλο το 2022. 

Για έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους αναβάτες, χάρη στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Moto3 το 2018 και τα οκτώ βάθρα στην ενδιάμεση κατηγορία, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Ισπανικό GP του 2021, ο στόχος του είναι να συνεχίσει να «μεγαλώνει» σε αυτήν την κατηγορία και να είναι μεταξύ των βασικών διεκδικητών για το πρωτάθλημα. 

«Τις δύο τελευταίες σεζόν στο MotoGP έχω εξελιχθεί πολύ και σε αυτή την ομάδα θα μπορέσω σίγουρα να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο και να πετύχω σπουδαία αποτελέσματα. Είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να γνωρίσω όλους τους συντελεστές της νέας μου ομάδας και να ξεκινήσουμε τις δοκιμές. Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν αυτό το εγχείρημα δυνατό», ανέφερε ο Ντι Τζιαναντόνιο. 

Από τη πλευρά του ο Αλέσιο Σαλούτσι, Διευθυντής VR46 Racing Team, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι ο Fabio θα ενταχθεί στην ομάδα μας. Ήταν μια απροσδόκητη άφιξη την τελευταία στιγμή, αλλά είμαι ικανοποιημένος που τον επιλέξαμε. 

Είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο τέλος της σεζόν του 23, δεν έχασε τον στόχο του όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε και είμαι σίγουρος ότι θα αισθανθεί σαν στο σπίτι του εδώ. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους ταχύτερους νέους Ιταλούς αναβάτες, θα συνεχίσει να εργάζεται με τη Ducati και στόχος είναι να τον βοηθήσουμε να είναι όχι μόνο ανταγωνιστικός αλλά και σταθερός στα αποτελέσματά του».