Τέλος από την Mooney VR46 ο Μαρίνι

Λούκα Μαρίνι

i

©Pirelli

Τέλος από την Mooney VR46 ο Μαρίνι

Ο Λούκα Μαρίνι αποτελεί και επίσημα παρελθόν για την Mooney VR46, καθώς το 2024 θα οδηγεί την RC213V για λογαριασμό της Repsol Honda.

Μετά από έξι σεζόν, η Mooney VR46 επιβεβαίωσε ότι ο Λούκα Μαρίνι θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν του 2023, πράγμα που σημαίνει ότι ο αγώνας της Κυριακής (26/11, 16:00) στη Βαλένθια θα είναι ο τελευταίος του Ιταλού για την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι. 

Εν μέσω έντονων φημών που συνδέουν τον Μαρίνι με την κενή θέση Repsol Honda τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ανακοίνωση της VR46 το Σάββατο (25/11) στη Βαλένθια ανοίγει τον δρόμο για τον Ιταλό αναβάτη να αντικαταστήσει τον απερχόμενο Μαρκ Μάρκεθ στην Honda για το 2024. 

Η επιβεβαίωση της μεταγραφής του Ιταλού αναβάτη στη Repsol Honda αναμένεται, όπως όλα μαρτυρούν, την προσεχή Δευτέρα (27/11), λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του GP στη Βαλένθια. 

«Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου στο πρωτάθλημα σε αυτήν την ομάδα, έτσι πολλές από τις πιο σημαντικές στιγμές της μέχρι στιγμής συνδέονται με τους ανθρώπους της. Αυτός θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας με την VR46 Racing Team. 

©Pirelli/ Λούκα Μαρίνι

Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω αυτή την απόφαση και αξιολόγησα τις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσω. Αφήνω πίσω μου μια φανταστική ομάδα. Είναι καιρός να αφιερωθώ τώρα σε ένα νέο μονοπάτι, χωρίς να αγνοήσω το παρελθόν, αλλά με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον», δήλωσε ο Μαρίνι

Από τη μεριά του, ο Αλέσιο Σαλούτσι, διευθυντής της VR46, είπε: «Είμαι χαρούμενος που μοιράστηκα έξι όμορφες σεζόν μαζί του σε αυτό το project. Από τις πρώτες συμμετοχές στη Moto2, τη δεύτερη θέση το 2020, το ντεμπούτο του στο MotoGP, τη γέννηση της ομάδας μας στη μεγάλη κατηγορία και ένα 2023 όπου κατάφερε να είναι πραγματικός πρωταγωνιστής. 

Ο Λούκα είναι ένας επαγγελματίας με λίγους σαν και αυτόν. Είναι κρίμα που φύγει, θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος στο μέλλον. Εύχομαι ειλικρινά, μαζί με όλη την ομάδα, ό,τι καλύτερο».