Έξαλλος ο Μάρτιν με τα ελαστικά της Michelin

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull Content Pool

Έξαλλος ο Μάρτιν με τα ελαστικά της Michelin

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:46 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 22.11.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν μετά την ολοκλήρωση του GP του Κατάρ ήταν έξαλλος με τον προμηθευτή ελαστικών του MotoGP, Michelin.

Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν επιβλητικός στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (18/11) στο GP του Κατάρ σε σχέση με τον Πέκο Μπανάια, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης. 

Ωστόσο στον «κύριο» αγώνα ο Μάρτιν είχε μια καταστροφική εκκίνηση με τον πίσω τροχό του να περιστρέφεται περίεργα κατά την εκκίνηση του γκραν πρι. Το πέσιμο τη καρό σημαίας βρήκε τον Ισπανό της Pramac Ducati να τερματίζει 14.819 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini, ενώ ο Μπανάια κατέλαβε τη 2η θέση.

Αυτό σημαίνει πως ο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati προηγείται πλέον του Μάρτιν στη βαθμολογία αναβατών κατά 21 βαθμούς και όλα θα κριθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Βαλένθια, όπου θα γίνει ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του γκραν πρι του Κατάρ, ο Μάρτιν εμφανίστηκε σε έξαλλη κατάσταση με τον προμηθευτή ελαστικών του MotoGP, Michelin

«Είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Φαίνεται σαν να ξέχασα να οδηγώ. Νομίζω ότι μπορούσες να δεις στην αρχή, όταν το πίσω ελαστικό άρχισε να σπινάρει, ότι ήταν σαν πέτρα. Κανονικά αυτό συμβαίνει όταν η πίστα είναι βρόμικη ή το ελαστικό έχει 30 γύρους. 

Δεν ήταν τίποτα από τα δύο, γιατί ήμασταν το grid και το ελαστικό ήταν καινούργιο. Λοιπόν, μπορείτε να μαντέψετε μόνοι σας τι συνέβη. Από εκείνο το σημείο προσπάθησα να κάνω διαχείριση, αλλά ένιωθα ότι πέφτω σε κάθε στροφή. 

Απίθανο σκηνικό στο MotoGP του Κατάρ: Οδηγοί συγκρούστηκαν κι ο ένας απάντησε με σφαλιάρα στο κράνος! (vid)
MOTOGP

17:51 - 18.11.2023

Απίθανο σκηνικό στο MotoGP του Κατάρ: Οδηγοί συγκρούστηκαν κι ο ένας απάντησε με σφαλιάρα στο κράνος! (vid)

Οι ελεύθερες δοκιμές 2 του MotoGP Grand Prix του Κατάρ το Σάββατο, σημαδεύτηκαν από μια σύγκρουση μεταξύ του Αλέιξ Εσπαργκάρο και του Φράνκο Μορμπιντέλι. Έξαλλος ο Ισπανός χτύπησε τον Ιταλό στο κράνος. Του επιβλήθηκαν κυρώσεις από τους αγωνοδίκες.

Είναι κρίμα που ένα πρωτάθλημα σαν αυτό, μετά από μια τόσο σπουδαία σεζόν, δουλεύοντας σκληρά, νιώθω ότι μου το έκλεψαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσα να το να κερδίσω πριν από αυτόν τον αγώνα. Τώρα είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη», είπε μετά τον αγώνα ο Μάρτιν.