Ο Μαρκ Μάρκεθ φοβάται τα χειρότερα

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Red Bull

Ο Μαρκ Μάρκεθ φοβάται τα χειρότερα

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:23 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 15.11.2023

Ο Μαρκ Μάρκεθ υποστηρίζει πως δεν έχει πολλές ελπίδες για το γκραν πρι του Κατάρ που διεξάγεται το προσεχές τριήμερο (17-19/11).

Ο Μαρκ Μάρκεθ ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για να βάλει τέλος στη θητεία δέκα χρόνων στη Repsol Honda, καθώς απομένουν μόλις δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στο MotoGP

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που τερμάτισε στην 14η θέση στη Σεπάνγκ, θα προσπαθήσει να τα πάει καλύτερα στο Κατάρ το προσεχές τριήμερο (17-19/11). Ωστόσο ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η πίστα του Λοσαϊλ είναι το κατάλληλο μέρος για να μπορέσει να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση.  

Αυτή τη στιγμή, ο Μάρκεθ καταλαμβάνει την 14η θέση στη γενική κατάταξη των αναβατών με 84 βαθμούς. Του είναι αδύνατο (βλέποντας τις προηγούμενες επιδόσεις της Honda RC213V) να μπει στη τελική τελική δεκάδα (ο Τζακ Μίλερ της KTM είναι δέκατος με 156 βαθμούς). αλλά σίγουρα ο ίδιος θα ήθελε να αποχαιρετήσει την ιαπωνική ομάδα με μία καλή θέση στη τελική κατάταξη. 

«Είναι ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς, αλλά η συγκέντρωση παραμένει η ίδια, συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι το τέλος. Ιστορικά, το Κατάρ ήταν μια δύσκολη πίστα για εμάς λόγω της διάταξης και όλων των άλλων, οπότε πιστεύω ότι θα είναι ξανά πιο δύσκολο το Σαββατοκύριακο μας. 

©Red Bull/ Μαρκ Μάρκεθ

Με τη νέα επιφάνεια, κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν, οπότε πρέπει να περάσουμε την Παρασκευή κατανοώντας πώς έχει αλλάξει η κατάσταση. Θα δούμε τι είναι δυνατό», τόνισε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η ελπίδα του Ζοάν Μιρ 

Εν τω μεταξύ, ο Ζοάν Μιρ υπέφερε ακόμη περισσότερο από τον Μάρκεθ στο GP της Μαλαισίας της προηγούμενης εβδομάδας. Τερμάτισε τελευταίος στο Σπριντ και την επόμενη μέρα είχε πτώση στον κύριο αγώνα. «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τον τελευταίο γύρο στη Βαλένθια. Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι διαφορετικό. 

Για μένα προσωπικά, είχα κάποια αξιοπρεπή αποτελέσματα στο Κατάρ στο παρελθόν και υπάρχει μια νέα επιφάνεια με όλες οι αλλαγές, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να οδηγήσουμε τη Honda εκεί. Είναι άλλο ένα Σαββατοκύριακο για να μάθουμε ό,τι μπορούμε», πρόσθεσε ο Ισπανός.