Ο Μάρτιν νίκησε στον Αγώνα Σπριντ της Βαλένθια και όλα κριθούν στον αυριανό τελικό

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull

Ο Μάρτιν νίκησε στον Αγώνα Σπριντ της Βαλένθια και όλα κριθούν στον αυριανό τελικό

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:01 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:34 - 25.11.2023

O αποφασισμένος για όλα Χόρχε Μάρτιν πήρε τη νίκη στον Αγώνα Σπριντ του τελευταίου γύρου του MotoGP για φέτος στη Βαλένθια, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς απέναντι στον Πέκο Μπανάια για τον αυριανό τελικό.

Ο Πέκο Μπανάια είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στον Αγώνα Σπριντ, όμως η εξαιρετική εμφάνιση του Χόρχε Μάρτιν δεν άφησε περιθώρια στον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati

Ο αναβάτης της Pramac Ducati πήρε τη νίκη στο Σπριντ της Βαλένθια και μείωσε τη διαφορά από τον Μπανάια, ο οποίος τερμάτισε στη 5η θέση στους 14 βαθμούς. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda.. 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Πέκο Μπανάια πέρασε τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος λίγο μετά τον πέρασε ξανά για την πρωτοπορία του Σπριντ. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε επίσης ο Χόρχε Μάρτιν, όπου βρέθηκε στην 3η θέση, με τη βοήθεια του ομόσταβλού του, Ζοάν Ζαρκό και αμέσως μετά επιτέθηκε στον Μπανάια.  

Οι Μάρτιν και ο Μπανάια έδωσαν «μάχες» στη πίστα, πράγμα που επέτρεψε στους Μπραντ Μπίντερ και Μαρκ Μάρκεθ να περάσουν αμφότερους και τους δύο αναβάτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μάρτιν να πέσει στην 4η θέση και ο Μπανάια στην 5η. Ωστόσο ο πρώτος κατάφερε να περάσει τον Μαρκ Μάρκεθ και να ανεβεί στην 2η θέση.  

Ο Βινιάλες στην πρώτη θέση ήθελε να απομακρυνθεί από τον Μπίντερ, όμως ο αναβάτης της KTM δεν τον άφηνε να φτιάξει διαφορά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μάρτιν να τους πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μαρκ Μάρκεθ. 

Επτά γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Μπίντερ πέρασε τον Βινιάλες, κάτι που έπραξε αμέσως μετά και ο Μάρτιν που με… συνοπτικές διαδικασίες, ένα γύρο μετά, βρέθηκε μπροστά και από τον Μπίντερ, οδηγώντας με περισσή αποφασιστικότητα το Σπριντ. 

Ο Χόρχε Μάρτιν έμεινε στην πρωτοπορία μέχρι το τέλος και πήρε μια σημαντική νίκη, που τον έφερε πιο κοντά στη βαθμολογία στον Μπανάια και μετέθεσε τη μεγάλη μάχη του τίτλου για τον αυριανό αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ της KTM, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda..

Ακολούθησαν οι Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Πέκο Μπανάια (Ducati), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (Gresini Ducati), Μάρκο Μπετζέκι (Mooney VR46 Ducati), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Ζοάν Ζαρκό (Pramac Ducati).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Tags: