Η Prima Pramac έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ομάδων

Χόρχε Μάρτιν και Ζοάν Ζαρκό

i

©Prima Pramac

Η Prima Pramac έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ομάδων

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:00 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 22.11.2023

Η Prima Pramac Racing έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ιδιωτική ομάδα που κατακτά τον τίτλο ομάδων στο MotoGP.

Αγωνίζονται για να κάνουν ακόμα περισσότερα, αλλά η Prima Pramac έχει ήδη γράψει ιστορία! Στο γκραν πρι του Κατάρ, η ιταλική ομάδα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ομάδων και με αυτόν τον τρόπο έγινε η πρώτη ανεξάρτητη ομάδα που το κέρδισε.

Ήταν ήδη μια καταπληκτική χρονιά καθώς ο Χόρχε Μάρτιν αγωνίζεται για το πρωτάθλημα αναβατών και ο ομόσταβλός του Ζοάν Ζαρκό σημείωσε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας με την παρθενική νίκη στο MotoGP του Φίλιπ Άιλαντ στην Αυστραλία. 

Μεταξύ τους έχουν ήδη κερδίσει πέντε γκραν πρι το 2023 και ο Μάρτιν προσθέτει στον απολογισμό οκτώ εντυπωσιακές νίκες σε Αγώνες Σπριντ για φέτος. Θυμίζουμε πως η πρώτη φορά που η Prima Pramac Racing είδε αναβάτη της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήταν το στο GP της Στυρίας το 2021, με την παρθενική νίκη του Μάρτιν. Αυτή ήταν και η πρώτη στην ιστορία για ιδιωτική ομάδα της Ducati.

Εφόσον ο Μάρτιν καταφέρει το προσεχές Σαββατοκύριακο να κατακτήσει το πρωτάθλημα αναβατών τότε θα βάλει το όνομα του δίπλα στον πολυπρωταθλητή Βαλεντίνο Ρόσι, καθώς ο Ιταλός κατάφερε το 2001 να κερδίσει τον τίτλο με την Honda Nastro Azzurro. Μένει να δούμε αν η ιστορία θα ξαναγραφεί από την Prima Pramac Racing και τον Μάρτιν

Με την κατάκτηση του τίτλου κατάφερε να γίνει η τρίτη ιδιωτική ομάδα που καταφέρνει τον συγκεκριμένο άθλο, μετά τις Honda Nastro Azzurro (2001) και Telefónica Movistar Honda MotoGP (2004).