Ταχύτερος στις δοκιμές της Χερέθ ο Ντι Τζιαναντόνιο

Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο

i

©Ducati

Ταχύτερος στις δοκιμές της Χερέθ ο Ντι Τζιαναντόνιο

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:52 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 16.05.2024

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές της Χερέθ.

Οι αναβάτες του MotoGP επέστρεψαν στη Χερέθ για μια ημέρα δοκιμών, μετά τον συναρπαστικό αγώνα, στον οποίο αναδείχθηκε νικητής ο Πέκο Μπανάια, έπειτα από επική μάχη με τον Μαρκ Μάρκεθ.

Οι αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες τους τεχνολογίες, προκειμένου να αντλήσουν σημαντικά δεδομένα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Στο τέλος της ημέρας, ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με την VR46 Ducati, ο οποίος είχε ως επίδοση το 1:36.405.

Ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας κατάφερε να σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο των δοκιμών.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι κατέλαβε την 3η θέση με την Pramac Ducati, μπροστά από τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo) και Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati).

Ο Μπραντ Μπίντερ με την πρώτη KTM βρέθηκε στην 6η θέση, με μικρή διαφορά από τον χρόνο του Ντι Τζιαναντόνιο.

Στην 7η θέση ήταν ο δεύτερος αναβάτης της Aprilia, Άλεις Εσπαργκαρό, ο οποίος  καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δούλεψε πάνω στο σύστημα ρύθμισης ύψους για τις εκκινήσεις, όπως και στις βελτιώσεις πάνω στο κάθισμα της μοτοσικλέτας του.

Ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati κατετάγη στην 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo) και Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati).

Μάλιστα στη διαδικασία υπήρξαν και ατυχήματα, καθώς οι Χόρχε Μάρτιν, Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati) και Αουγκούστο Φερνάντεθ (GasGas) είχαν πτώσεις. Τον μεγαλύτερο αριθμό γύρων κατέγραψε ο Ζοάν Ζάρκο της LCR Honda με 89.

Επόμενος αγώνας για το MotoGP είναι το γκραν πρι Γαλλίας στο ΛεΜαν σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 10-12 Μαΐου.

Tags: