Ο απίθανος γύρος του Μαξ Φερστάπεν που πήρε την πολ ποζίσιον στη Βρετανία (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν με τον τέλειο χρόνο

i

©redbullcontentpool

Ο απίθανος γύρος του Μαξ Φερστάπεν που πήρε την πολ ποζίσιον στη Βρετανία (vid)

Δημήτρης Μπαλής 10:28 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 09.07.2023

Εσπασε τα χρονόμετρα τα Φερστάπεν στο Σίλβερστοουν – τιμωρήθηκε ο Μπότας και ξεκινά τελευταίος.

Η 7η φετινή πολ ποζίσιον του Μαξ Φερστάπεν σε 10 γκραν πρι και η 5η συνεχόμενη, δημιουργεί πονοκέφαλο στους αντιπάλους του.

Ο Ολλανδός και χθες ήταν απίστευτος και κυριολεκτικά σε νεκρό χρόνο κατάφερε να κάνει έναν συγκλονιστικό χρόνο, παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα του Λάντο Νόρις, που εξέπληξε με τη McLaren, όπως και ο Οσκαρ Πιάστρι με το έτερο βρετανικό μονοθέσιο.

Ο Φερστάπεν ξεκινά και πάλι πρώτος, έχοντας δύο άπειρους από εκκινήσεις πρώτης σειράς οδηγούς αλλά αυτό δε δημιουργεί εφησυχασμό στον Ολλανδό που ξέρει πώς θα αντιδράσει. Ισως να έχει περισσότερο στο νου του πώς θα ξεπεταχτεί ο Λεκλέρ που ξεκινά 4ος, πίσω από τον Νόρις.

Το θέμα της εκκίνησης είναι μια άλλη ιστορία και θα παρακολουθήσουμε το γκραν πρι του Σίλβερστοουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα τιμωρία του Μπότας αλλάζει τις θέσεις στο γκριντ από την 15η και κάτω

Ο Βάλτερι Μπότας αποκλείστηκε από δοκιμαστικά, καθώς η Alfa Romeo του θεωρήθηκε ότι δεν είχε αρκετό δείγμα καυσίμου. Ο αποκλεισμός από τις κατατακτήριες δοκιμές είναι το τυπικό αποτέλεσμα για αυτή τη παράβαση, με τον Αλεξ Αλμπον να είναι ο τελευταίος οδηγός που έλαβε τέτοια ποινή στο περσινό γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο Μπότας σταμάτησε κατά τη διάρκεια του πρώτους σκέλους των χθεσινών δοκιμαστικών στο Q1, αναφέροντας ότι δεν είχε δύναμη, έχοντας ήδη κάνει αρκετά για να μπει στο Q2, στην 11η θέση. Όμως, δεν μπόρεσε να λάβει μέρος σε αυτό το σκέλος κι έτσι θα καταλάμβανε τη 15η θέση στο γκριντ.

Ωστόσο, μετά η FIA ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε αρκετό καύσιμο στο αυτοκίνητο για να εκπληρώσει την υποχρεωτική απαίτηση ενός λίτρου που απομένει στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Όταν ένα μονοθέσιο σταματά στην πίστα κατά τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών, η FIA υπολογίζει πόσο καύσιμα θα είχε χρησιμοποιηθεί για να επιστρέψει στα πιτ, επειδή τα μονοθέσια είναι υποχρεωμένα να επιστρέψουν με τη δική τους δύναμη, κάτι που δεν συμβαίνει στο τέλος των αγώνων, όπου μπορούν να μείνουν στην πίστα, εφόσον δεν μπορούν να επιστρέψουν.

Τούτων δοθέντων, ο Μπότας ξεκινά τελευταίος και ανέβηκαν θέσεις οι: Πέρες, Τσουνόντα, Ζου, Ντε Βρίες και Μάγκνουσεν.

Tags: