Τρομερές οι McLaren με 2η και 3η θέση αλλά τους έκλεψε τη δόξα ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ιπτάμενος και στο Σίλβερστοουν

i

©Pirelli

Τρομερές οι McLaren με 2η και 3η θέση αλλά τους έκλεψε τη δόξα ο Φερστάπεν

Δημήτρης Μπαλής 18:24 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 08.07.2023

Στο Σίλβερστοουν ο Μαξ Φερστάπεν θα βρεθεί για 5η συνεχή φορά στην πολ ποζίσιον.

Απίστευτες όπως προμηνύονταν ήταν οι δοκιμές κατάταξης για το αυριανό γκαρν πρι στο Σίλβερστοουν.

Οι δύο McLranen ήταν τρομερές, όπως και η Williams, αλλά ο Φερστάπεν δεν άφησε να γίνει η μεγάλη έκπληξη και σε νεκρό χρόνο πήρε την πολ ποζίσιον για 2,4 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Νόρις, με τον ρούκι της φετινής χρονιάς Οσκαρ Πιάστρι να μένει τρίτος και τον Σαρλ Λεκλέρ στην 4η θέση, με τον Σάινθ να ακολουθεί.

Στο ξεκίνημα των δοκιμαστικών, με στεγνό οδόστρωμα στην αγωνιστική γραμμή, οι οδηγοί χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο καιρός είχε βελτιωθεί σε σχέση με το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών που έβρεξε λίγο.

Στα 3.11 πριν το τέλος του Q1, ο Κέβιν Μάγκνουσεν έμεινε στην απέναντι πλευρά της εισόδου των πιτς και βγήκε κόκκινη σημαία για να διακοπεί η διαδικασία.

Ο Φερστάπεν είχε τον πρώτο χρόνο και ακολουθούσαν Αλόνσο και οι δύο Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ.

Ο Αλμπον που εντυπωσίασε στα ελεύθερα δοκιμαστικά είχε πρόβλημα και ήταν τελευταίος.

Κι όλα έγιναν στον τέλος, σε αυτά τα 3 τελευταία λεπτά, με τους οδηγούς να έχουν μόνο έναν γρήγορο γύρο να κάνουν για να βελτιώσουν τη θέση τους και να μπουν στους 15 που θα συνέχιζαν.

Χαμός, με τον Αλμπον να είναι ο πιο γρήγορος και τελικά ο Νόρις με τη McLaren να είναι ο ταχύτερος, με Λεκλέρ, Ράσελ, Χάμιλτον και Φερστάπεν να ακολουθούν. Εκτός συνέχειας έμεινε για μια ακόμα φορά ο Πέρες (!!!) με τη Red Bull, αδικαιολόγητα, μαζί με Τσουνόντα, Ζου, Ντε Βρίες και Μάγκνουσεν που είχε πρόβλημα το μονοθέσιο της Haas και έμεινε στην πίστα.

Στο Q2 άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και ο ήλιος, στεγνώνοντας σχεδόν εντελώς την πίστα, με τον Νόρις να είναι και πάλι ο ταχύτερος έως τα τελευταία λεπτά, όταν ο Φερστάπεν έκανε τον καλύτερο χρόνο με τον Πιάστρι και τον Νόρις να ακολουθούν. Φοβερή εμφάνιση από τους δύο οδηγούς της McLaren που μπαίνουν στη δεκάδα με αξιώσεις για ψηλά, όπως και ο Αλμπον που ήταν με τον 4ο χρόνο και τις δύο Ferrari να έπονται. Ο Αλόνσο πιο πίσω, ενώ Χάμιλτον και Ράσελ κατάφεραν να μπορούν στην τελική δεκάδα για την πολ ποζίσιον.

Εκτός Q3 έμειναν οι: Χούλκενμπεργκ, Στρολ, Οκόν, Σάρτζεντ και Μπότας.

Στην τελική μάχη ο Φερστάπεν αμέσως έκανε τον καλύτερο χρόνο και όλοι οι οδηγοί προσπάθησαν στα τελευταία, και πάλι, 3 λεπτά να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Μάχη για τις πρώτες θέσεις στο γκριντ. Με τρελό χρόνο ο Νόρις έκανε τον ταχύτερο γύρο, ο Πιάστρι τον δεύτερο και οι εξέδρες παραληρούσαν για τη βρετανική McLaren, όμως ήρθε ο Φερστάπεν, σε νεκρό χρόνο να τους πάρει τη μπουκιά από το στόμα. όπως και να έχει είναι μεγάλη επιτυχία για τη McLaren η 2η και η 3η θέση στο γκριντ, με τον Λεκλέρ 4ο. Σάινθ, Ράσελ, Χάμιλτον, Αλμπον, Αλόνσο και Γκασλί ολοκλήρωσαν τη δεκάδα. Ομως, η εκκίνηση είναι μια άλλη υπόθεση και οι έμπειροι που είναι πιο πίσω μπορεί να επωφεληθούν αν οι νεαροί αργοπορήσουν. Εν αναμονή του αγώνα.

Tags: