Το σκέφτεται ο Χόρνερ να τρέξει ο Ρικιάρντο με την AlphaTauri

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©redbullcontentpool

Το σκέφτεται ο Χόρνερ να τρέξει ο Ρικιάρντο με την AlphaTauri

Δημήτρης Μπαλής 13:07 - 05.07.2023

Υπάρχουν πιθανότητες επιστροφής στα γκριντ του Αυστραλού οδηγού το 2024.

Το γελαστό παιδί της Formula 1, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ίσως βρεθεί ξανά στα γκριντ της F1. Ο Αυστραλός οδηγός, που αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωματικός οδηγός για τη Red Bull, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η παραμονή του στην ομάδα με έδρα το Μίλτον Κέινς θα ήταν το «παραμυθένιο τέλος» της καριέρας του στη F1.

Φήμες θέλουν τον Ρικιάρντο να οδηγεί για την αδελφή ομάδα AlphaTauri το 2024.

Όταν ρωτήθηκε για αυτό το ενδεχόμενο ο Κρίστιαν Χόρνερ έδωσε την εκτίμησή του για το τι θα έπρεπε να αποδείξει ο 34χρονος για να τρέξει με την AlphaTauri.

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για την επόμενη χρονιά», είπε ο Χόρνερ. «Ο Ντάνιελ έχει συμβόλαιο για φέτος. Θα οδηγήσει το αυτοκίνητό μας για πρώτη φορά μετά το βρετανικό γκραν πρι στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli. Είναι προφανώς ένας οδηγός παγκόσμιας κλάσης. Έχει κερδίσει οκτώ γκραν πρι στην καριέρα του μέχρι σήμερα. Έτσι νομίζω ότι το πρώτο πράγμα θα είναι να δούμε πώς θα αποδώσει και πού είναι το κίνητρό του, και μετά από εκεί, είναι ένα ερώτημα για την AlphaTauri ως προς τις επιλογές της για την επόμενη σεζόν», είπε ο Χόρνερ.

Ο Ρικιάρντο είχε αγωνιστεί στο παρελθόν για τη Red Bull μεταξύ 2014 και 2018. Κατόπιν αυτού, πέρασε δύο χρόνια στη Renault πριν από δύο προκλητικές σεζόν με τη McLaren.

Μετά την επιστροφή του στο… μαντρί της Red Bull, ο Χόρνερ παραδέχεται ότι ο Ρικιάρντο φαινόταν διαφορετικός από όπως τον θυμόντουσαν.

«Όταν έφτασε για πρώτη φορά μετά το Άμπου Ντάμπι πέρυσι, ήταν λίγο σοκ γιατί δεν τον αναγνωρίσαμε πραγματικά, σε σχέση με τον οδηγό που μας είχε εγκαταλείψει λίγα χρόνια νωρίτερα», εξήγησε ο Χόρνερ.

«Αλλά φαίνεται να έχει ξαναβρεί τον εαυτό του, έχει δουλέψει σκληρά στον προσομοιωτή και τώρα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός σε αυτό που κάνει στον εικονικό κόσμο. Επομένως, αν θα περάσει στον πραγματικό κόσμο, θα το δούμε, αν και θα είναι σε μια δοκιμή ελαστικών. Θα έχουμε, όμως, μια εντύπωση για το επίπεδο στο οποίο αποδίδει», σημείωσε ο επικεφαλής της Red Bull.

Tags: