Άρχισαν τα όργανα στη Red Bull (vid)

Λίγο έλειψε να έρθουν σε επαφή οι δύο Red Bull στην Αυστρία

i

©redbullcontentpool

Άρχισαν τα όργανα στη Red Bull (vid)

Δημήτρης Μπαλής 15:36 - 04.07.2023

Παρά την καλή εμφάνιση του Μαξ Φερστάπεν στην Αυστρία, υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα στους πρωταθλητές.

Ο Χέλμουτ Μάρκο αποτελεί ένα πρόσωπο-κλειδί στη Red Bull. Έχει τον ρόλο του ειδικού συμβούλου και μάλιστα, είναι πολύ λαλίστατος. Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελέσει το αυστριακό γκραν πρι και πιο συγκεκριμένα ο Sprint Race που έγινε το Σάββατο που μας πέρασε, με τον Μάρκο να στέκεται στο συμβάν που είχαν στα πρώτα στάδια της κούρσας ο Μαξ Φερστάπεν με τον Σέρχιο Πέρες.

Οι δύο οδηγοί της Red Bull παραλίγο να έχουν επαφή, όταν ο Μεξικανός πέρασε τον Ολλανδό, με τον τελευταίο να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του, αφού οι συνθήκες ήταν υγρές. Αυτό, ανάγκασε τον Πέρες να βγει εκτός πίστας, δίχως, πάντως, να εμφανιστούν άλλα προβλήματα για την ομάδα και τον Φερστάπεν να αποφεύγει κι αυτός από τη μεριά του μια επαφή.

Όμως, ο ασύρματος... κοκκίνισε από αυτά που είπαν οι δύο οδηγοί, με τον Φερστάπεν να λέει: «Με οδήγησε εκτός, τι στο... καλό;». Από την πλευρά του ο Πέρες είπε: «Τι τρέχει με τον Μαξ;». Αφού ο Μάρκο περίμενε τη νίκη του Ολλανδού πρωταθλητή στον Sprint Race, άστραψε και βρόντηξε μετά, καθώς θεώρησε πως οι οδηγοί της ομάδας δεν σκέφτηκαν το κοινό συμφέρον.

«Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος ήταν εντυπωσιακός μπορώ να πω. Ο Πέρες είχε καλύτερη εκκίνηση και αυτό είναι αποδεκτό. Αλλά το να βλέπουμε τους οδηγούς μας στο γρασίδι, αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται ομαδική δουλειά», τόνισε ο Μάρκο και συνέχισε.

«Σε τέτοιες συνθήκες, με το γρασίδι να είναι βρεγμένο, δόξα τον Θεό που όλα πήγαν καλά. Ας ηρεμήσουμε τώρα λίγο, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε τι έγινε».

Προφανώς όλοι θα ηρέμησαν στη συνέχεια τόσο από τη νίκη του Φερστάπεν στο γκραν πρι την Κυριακή και την τρίτη θέση του Πέρες, αλλά είναι πασιφανές πως όταν δύο οδηγοί παλεύουν για τη νίκη, ίσως να μην υπάρχει καθαρό μυαλό, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Μεξικανός πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του, για να μην έχει άλλα προβλήματα στο μέλλον.