Είναι δυνατόν τέτοιο μπέρδεμα με τις ποινές στην Αυστρία; - Τις περισσότερες ο Οκόν

Το γκραν πρι της Αυστρίας γέμισε ποινές

i

©red bullcontentpool

Είναι δυνατόν τέτοιο μπέρδεμα με τις ποινές στην Αυστρία; - Τις περισσότερες ο Οκόν

Δημήτρης Μπαλής 09:04 - 04.07.2023

Οι αγωνοδίκες χρειάστηκαν πάρα πολλές ώρες για να επικυρώσουν την τελική κατάταξη - Πώς διαμορφώνονται οι βαθμολογίες.

Πάρα πολύ δύσκολος ήταν ο αγώνας της Αυστρίας για τους κριτές, οι οποίοι χρειάστηκαν να εξετάσουν στο ριπλέι μεγάλο αριθμό παραβιάσεων σχετικά με τα όρια της πίστας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 10 οδηγοί τιμωρήθηκαν με ποινές για το παραπάνω, με τον Εστεμπάν Οκόν να δέχεται συνολικά 30 δευτερόλεπτα επιπλέον στον χρόνο του.

Ο Γάλλος οδηγός της Alpine τιμωρήθηκε για τέσσερα διαφορετικά περιστατικά υπέρβασης των ορίων της πίστας, ενώ επιπροσθέτως τιμωρήθηκε με ποινή μη ασφαλούς αποχώρησης από τα πιτ, κάτι που σημαίνει πως έσπασε το ρεκόρ των τριών τιμωριών που είχε από φέτος στο γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Ήταν τόσο μεγάλη η συχνότητα των παραβιάσεων, που η FIA δεν μπόρεσε να εξετάσει αμέσως και τις 1.200 (!!!) που έγιναν, με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα να γίνεται γνωστό πολλές ώρες μετά το τέλος του.

Με τον Οκόν να δέχεται την ποινή των 30 δευτερολέπτων, από τη 12η θέση υποχώρησε στη 14η, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι τι έγινε στην πρώτη 10άδα. Με το πέσιμο της καρό σημαίας, αυτή απαρτιζόταν από τους Φερστάπεν, Λεκλέρ, Πέρες, Σάινθ, Νόρις, Αλόνσο, Χάμιλτον, Ράσελ, Γκασλί και Στρολ. Μετά τις ποινές που επιβλήθηκαν, όμως, ο Νόρις ανέβηκε τέταρτος, ο Σάινθ έπεσε έκτος, ο Ράσελ αναρριχήθηκε έβδομος και ο Χάμιλτον πέρασε όγδοος, ενώ αλλαγή είχαμε και στις θέσεις 9-10, εκεί όπου ένατος ήταν ο Στρολ και 10ος ο Γκασλί.

Ως εκ τούτου, η βαθμολογία στους οδηγούς διαμορφώνεται ως εξής:

1 Φερστάπεν 229

2 Πέρες 148

3 Αλόνσο 131

4 Χάμιλτον 106

5 Σάινθ 82

Η βαθμολογία στους κατασκευαστές διαμορφώνεται ως εξής:

1 Red Bull 377

2 Mercedes 178

3 Aston Martin 175

4 Ferrari 154

5 Alpine 47

Tags: