Λεκλέρ: «Χαίρομαι που επέστρεψα στο βάθρο, οι αναβαθμίσεις με έκαναν να νιώθω καλά στις συνθήκες του αγώνα»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©printscreen

Λεκλέρ: «Χαίρομαι που επέστρεψα στο βάθρο, οι αναβαθμίσεις με έκαναν να νιώθω καλά στις συνθήκες του αγώνα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:00 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:23 - 02.07.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ εμφανίστηκε ανακουφισμένος με την επιστροφή του στο βάθρο, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην επίδοση του.

Ο Σαρλ Λεκλέρ εκκίνησε από τη δεύτερη θέση του γκραν πρι της Αυστρίας εκεί και που τερμάτισε κιόλας στο τέλος του αγώνα. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Μαξ Φερστάπεν στην αρχή του αγώνα, αλλά ο Ολλανδός κυριάρχησε για ακόμη μία φορά. 

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Μονεγάσκος οδηγός μίλησε για την απόδοσή του στο γκραν πρι της Αυστρίας, λέγοντας: «Πιστεύω πως σήμερα και την Παρασκευή (30/6) μεγιστοποιήσαμε την απόδοσή μας. Το Σάββατο (1/7) ήμουν εκτός ρυθμού. Χαίρομαι που επέστρεψα στο βάθρο, οι αναβαθμίσεις με έκαναν να νιώθω καλά στις συνθήκες που είχαμε και αυτό είναι θετικό για το μέλλον. Η ομάδα έκανε τέλεια δουλειά με τις αναβαθμίσεις, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας γιατί ο Φερστάπεν και ο Πέρες είχαν πολύ περισσότερη ταχύτητα από εμάς».

Όσον αφορά τη μάχη του στην εκκίνηση και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Φερστάπεν, ο Λεκλέρ δήλωσε: «Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ στον ακάθαρτο αέρα και προσπάθησα να τον προσπεράσω για να έχω καλύτερη θέση στην πίστα. Ξέραμε πως στον αγώνα θα ήταν δύσκολο να κρατήσω πίσω μου τον Φερστάπεν με το ρυθμό που είχε αλλά προσπάθησα. Τουλάχιστον επέστρεψα στο βάθρο, το οποίο είναι καλό. Είχα μερικούς δύσκολους αγώνες».

Τέλος μίλησε για τον ερχόμενο αγώνα στη Βρετανία, αναφέροντας: «Είναι μαζί με την Αυστρία μία από τις αγαπημένες μου πίστες. Πάμε πάντα καλά εκεί και ελπίζω να ανταγωνιστούμε τις Red Bull με την απόδοσή μας εκεί».