Ο Ρόσι θα λάβει μέρος στο rookie test του Μπαχρέιν με πρωτότυπο LMP2 του WEC

Βαλεντίνο Ρόσι

Ο Ρόσι θα λάβει μέρος στο rookie test του Μπαχρέιν με πρωτότυπο LMP2 του WEC

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:20 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 07.11.2023

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα λάβει μέρος στο rookie test που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν, ως νεοφερμένος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (FIA WEC).

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα συμμετάσχει στο τεστ rookie για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) στο Μπαχρέιν την ερχόμενη Κυριακή. Θα οδηγεί ένα αυτοκίνητο LMP2 για την ομάδα WRT, με μελλοντικές προοπτικές να αγωνιστεί στο ίδιο πρωτάθλημα.

Δύο χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του στο MotoGP, ο Ιταλός αναβάτης είναι σταθερά αφοσιωμένος στα έργα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στους τέσσερις τροχούς. 

Φέτος, αγωνίστηκε για άλλη μια φορά στο GT World Challenge Europe με την ομάδα WRT και έχει επίσης συνδεθεί με την BMW. Στο μέλλον, στοχεύει να αγωνιστεί στο WEC στο GT3 και υπάρχουν σχέδια να δοκιμάσει το BMW LMDh, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία Hypercar το επόμενο έτος.

Συνολικά, στα χρόνια του στο MotoGP ο «γιατρός», όπως ήταν το ψευδώνυμό του αγωνίστηκε σε 372 γκραν πρι, σημείωσε 89 νίκες και ανέβηκε 199 φορές στο βάθρο των νικητών. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δοκιμάζω το αυτοκίνητο της κατηγορίας LMP2 για πρώτη φορά! Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία από την ομάδα WRT, γιατί έχουμε σχέδια για μένα να δοκιμάσω το υπεραυτοκίνητο της BMW στο μέλλον. Οπότε, πριν το δοκιμάσω, νομίζω ότι είναι καλή εμπειρία να δοκιμάσω το LMP2 καθώς είναι παρόμοιο όσον αφορά την κάθετη δύναμη και είμαι περίεργος να καταλάβω τις δυνατότητές μου», είπε ο Ρόσι σε δήλωση του.

Χάνει τους αγώνες σε Ταϊλάνδη και Κατάρ ο Ρινς - Θα τον αντικαταστήσει ο Λεκούονα
MOTOGP

19:30 - 06.11.2023

Χάνει τους αγώνες σε Ταϊλάνδη και Κατάρ ο Ρινς - Θα τον αντικαταστήσει ο Λεκούονα

Ο Άλεξ Ρινς θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού στη Ταϊλάνδη και το Κατάρ, δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν MotoGP 2023. Τη θέση του θα πάρει ο Ίκερ Λεκούονα, όπως έκανε γνωστό η LCR Honda.

Και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ επίσης να είμαι στο Μπαχρέιν για να παρακολουθήσω τον τελευταίο Αγώνα της σεζόν και καθώς ελπίζω να αγωνιστώ στο WEC στο μέλλον, θα είναι καλό να κατανοήσω την ατμόσφαιρα και τη δομή της διοργάνωσης», κατέληξε.