«Ο Χάμιλτον ενδέχεται να πάει σε αυτή την ομάδα, αν η κατάσταση παραμείνει έτσι στη Mercedes»

Ο Λιούις Χάμιλτον

i

© Mark Thompson/Getty Images/Ideal Images

«Ο Χάμιλτον ενδέχεται να πάει σε αυτή την ομάδα, αν η κατάσταση παραμείνει έτσι στη Mercedes»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:08 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 14.03.2023

Το σενάριο της αποχώρησης του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes, είναι πολύ πιθανό να γίνει εάν το φετινό μονοθέσιο της ομάδας του δεν είναι αποτελεσματικό.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον πέραν του 2023 υποτίθεται ότι θα είχε υπογραφεί μεταξύ του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και της Mercedes πριν από το τέλος του 2022 - αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Και δεν έχει συμβεί ακόμη.

Το συμβόλαιο του 38χρονου οδηγού είναι αξίας 40.000.000 ευρώ, τελειώνει στο τέλος της σεζόν, και καθώς το μονοθέσιο της Mercedes δεν μοιάζει ανταγωνιστικό τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αρχίζουν και κυκλοφορούν σενάρια αναφορικά με το μέλλον του κορυφαίου πιλότου

Ο δημοσιογράφος του Sky Sports, Σάιμον Λέιζενμπι, ανέπτυξε μια θεωρία σχετικά με το μέλλον του Χάμιλτον λέγοντας:

Ο Αντρέτι προσπαθεί να μπει στο χώρο της Formula 1
FORMULA 1

17:00 - 14.03.2023

Ο Αντρέτι προσπαθεί να μπει στο χώρο της Formula 1

Ο Μάριο Αντρέτι θεωρείται πως «κρύβεται» πίσω από την πρόσληψη του πρώην τεχνικού διευθυντή της Renault, Νικ Τσέστερ ως νέου τεχνικού διευθυντή για το πρότζεκτ της Formula 1, μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της McLaren στη Formula E.

«Όχι στην Aston Martin, αλλά πώς μπορείς να αποκλείσεις μια μετακόμιση στη Ferrari  αν η Mercedes παραμείνει έτσι; Είναι τόσο απελπισμένος για αυτόν τον όγδοο τίτλο, που αν η Ferrari κατάφερνε να μείνει κοντά στη Red Bull, θα μπορούσε να το επιχειρήσει», εξηγεί ο Καναδός παρουσιαστής.

«Δεν έχει βάλει μελάνι ακόμα στο συμβόλαιό του. Σίγουρα περιμένει να δει πως θα αισθάνεται το φετινό μονοθέσιο. Νομίζω όνως ότι η εξαιρετική σχέση με την ομάδα και τον Τότο θα αντέξει. Απλώς δεν μπορείς ποτέ να αποκλείσεις μια μετακόμιση στη Ferrari. Είναι το όνειρο κάθε οδηγού και το έχει ξαναπεί στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος και η Ναόμι Σιφ, παρουσιάστρια του Sky Sports: «Δεν πιστεύω πως θα φύγει από τη Mercedes, αλλά αν κινηθεί τότε η Ferrari είναι ο πιο πιθανός προορισμός».