Ποια συμβόλαια τελειώνουν πότε...

Γκραν πρι Μπαχρέιν

i

©Pirelli

Ποια συμβόλαια τελειώνουν πότε...

Δημήτρης Μπαλής 10:55 - 14.03.2023

Έτσι όπως συνεχίζεται η χρονιά, ακόμα και οι οδηγοί θα πρέπει να ανησυχούν.

Άλλοι κέρδισαν και άλλοι έχασαν στον πρώτο αγώνα της σεζόν που έγινε στο Μπαχρέιν στις 5 Μαρτίου. Red Bull, Aston Martin, Haas και Williams χαμογέλασαν αρκετά, εν αντιθέσει με τις Ferrari, Mercedes, Alpine και McLaren, οι οποίες ακόμα... ψάχνονται. Μάλιστα, στη Scuderia και στα γερμανικά «βέλη», τα πράγματα εξελίσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, αναφορικά με τις ανακατατάξεις που ήδη έχουν γίνει και τις άλλες που επίκεινται. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρος (όχι μόνο για τις προαναφερθείσες ομάδες), ακόμα και αν η αναφορά γίνεται για τους οδηγούς.

Μερικά συμβόλαια λήγουν φέτος και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα… ξημερώσει. Αν, για παράδειγμα, η Ferrari φέρει κάποιες βελτιώσεις και ένας από τους δύο οδηγούς της θεωρηθεί ανεπαρκής, λίγοι βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι θα παραμείνει στο Μαρανέλο. Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και στη Mercedes, όπου πρόσφατα ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε τα παράπονά του ότι δεν τον ακούνε στην ομάδα. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να υπάρξουν αλλαγές και στο οδηγικό δίδυμο, αν και για να γραφτεί κάτι τέτοιο από τώρα, είναι ακόμα νωρίς.

Παραθέτουμε όλα τα συμβόλαια των οδηγών και έως πότε έχουν ισχύ. Λίγοι είναι εκείνοι που ανησυχούν, αλλά όπως επισημάναμε, σημασία δεν έχουν τα χαρτιά, αλλά η απόδοση μέσα στην πίστα. Γιατί σε αυτή τη περίπτωση τα χαρτιά είναι κουρελόχαρτα. Ισως, ο πλέον σίγουρος να είναι ο Λανς Στρολ. Ο γιος του ιδιοκτήτη της Aston Martin, Λόρενς, αύξησε τις ήδη αυξημένες πιθανότητές του μετά την «ηρωική» εμφάνιση και το αποτέλεσμα στο Μπαχρέιν, καθώς τερμάτισε έκτος και αφού είχε αγωνιστεί με τραύματα στα τρία από τα τέσσερα άκρα του.

Αναλυτικά τα συμβόλαια των οδηγών και πότε αυτά λήγουν

Red Bull: Μαξ Φερστάπεν-2028, Σέρχιο Πέρες-2024

Ferrari: Σαρλ Λεκλέρ-2024, Κάρλος Σάινθ-2024

Mercedes: Λιούις Χάμιλτον-2023, Τζορτζ Ράσελ-2023

Aston Martin: Φερνάντο Αλόνσο-2024, Λανς Στρολ-ανοικτό συμβόλαιο

Alpine: Πιερ Γκασλί-2024, Εστεμπάν Οκόν-2024

McLaren: Λάντο Νόρις-2025, Όσκαρ Πιάστρι-2024

Alfa Romeo: Βάλτερι Μπότας-2025, Γκιουάνου Ζου-2023

Alpha Tauri: Γιούκι Τσουντόντα-2023, Νικ ντε Βρίες-2023

Haas: Κέβιν Μάγκνουσεν-2023, Νίκο Χούλκενμπεργκ-2024

Williams: Άλεξ Άλμπον-2024, Λόγκαν Σάρτζεντ-2023

Tags: