Ο Χάμιλτον ταχύτερος σήμερα στα ελεύθερα – Ακονίζουν μαχαίρια για την κατάταξη αργότερα

Ο Λιούις Χάμιλτον στην Ουγγαρία

i

©Pirelli

Ο Χάμιλτον ταχύτερος σήμερα στα ελεύθερα – Ακονίζουν μαχαίρια για την κατάταξη αργότερα

Δημήτρης Μπαλής 15:16 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 22.07.2023

Ανεβάζουν ρυθμό οι οδηγοί, πειραματίστηκαν με τα ελαστικά και αναμένεται μάχη το απόγευμα στις δοκιμές κατάταξης.

Σιγά σιγά σήμερα οι οδηγοί άνοιξαν τα χαρτιά τους, όσον αφορά την απόδοσή τους με όλες τις διαθέσιμες γόμες ελαστικών.

Κι ενώ χθες οι χρόνοι δεν ήταν αντιπροσωπευτικοί της κατάστασης που θα επικρατήσει, σήμερα είδαμε κάτι διαφορετικό.

Πέρες: «Τα δύο μονοθέσια της Red Bull είναι ίδια, αυτό που λέγεται είναι τρελό»
FORMULA 1

14:15 - 22.07.2023

Πέρες: «Τα δύο μονοθέσια της Red Bull είναι ίδια, αυτό που λέγεται είναι τρελό»

Σε συνέντευξή του στην «Mundo Deportivo», ο Σέρχιο Πέρες μίλησε για την πιθανή διαφορά που μπορεί να έχει το δικό του μονοθέσιο και του ομόσταβλού του Μαξ Φερστάπεν. Επίσης ο Μεξικανός οδηγός αναφέρθηκε και για τις φήμες που ακούγονται για το μέλλον του.

Στο τρίτο ωριαίο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:17.811 για να τερματίσει 0,250 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος έκανε τον καλύτερό του γύρο σε παρόμοιες συνθήκες πίστας.

Ο Σέρχιο Πέρες μετά τη χθεσινή καταστροφική μέρα που διέλυσε το μπροστινό μέρος της Red Bull ανέκαμψε σήμερα για να τερματίσει τρίτος ταχύτερος, μόλις 0,006 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Φερστάπεν με μαλακά ελαστικά.

Το νέο πρόγραμμα της Pirelli, με λιγότερα διαθέσιμα ελαστικά, για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες να τρέχουν με διαφορετικά προγράμματα στις δοκιμές.

Η Mercedes είχε χρησιμοποιήσει μόνο ένα σετ μεσαίων ελαστικών σε κάθε αυτοκίνητο την Παρασκευή, αλλά η W14 ζωντάνεψε με τον Χάμιλτον όταν τα μαλακά ελαστικά προστέθηκαν σήμερα στο τρίτο σκέλος.

Ο Φερστάπεν παραπονέθηκε για έλλειψη σταθερότητας στο πίσω μέρος καθώς οι ριπές ανέμου έπληξαν το Χουνγκαρόρινγκ, αν και κατάφερε να εξασφαλίσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μπροστά από τον συμπαίκτη του.

Ο εκπληκτικός ρυθμός του Νίκο Χούλκενμπεργκ συνεχίστηκε με τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο για τη Haas, αν και τα φορτία καυσίμου πιθανότατα παραμόρφωσαν τα αποτελέσματα.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, τερματίζοντας 0,271 δευτ. έναντι του Χάμιλτον, έκανε την προσομοίωση των κατατακτήριών του με τα μεσαία ελαστικά.

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο έκτος ταχύτερος με τη Mercedes μπροστά από το δίδυμο της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε ένατος με την Aston Martin μπροστά από τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος συμπλήρωσε τη δεκάδα με την Alfa Romeo.

Χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας των δοκιμών, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τελείωσε τη διαδικασία στη 18η θέση με την AlphaTauri.

Σήμερα το απόγευμα οι δοκιμές κατάταξης είναι μια άλλη ιστορία και περιμένουμε μάχη, σίγουρα, για τις θέσεις στο γκριντ, στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: