Οδοστρωτήρας ο Οζιέ στο Μόντε Κάρλο
i

Σεμπαστιάν Οζιέ / © Photo by Massimo Bettiol/Getty Images/Ideal Images

Οδοστρωτήρας ο Οζιέ στο Μόντε Κάρλο

Δημήτρης Μπαλής 19:33 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 20.01.2023

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν και παραμένει το πρόσωπο του αγώνα.

Το Μόντε Κάρλο το ξέρει να το οδηγεί, όπως δένει τα κορδόνια στα παπούτσια του. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, έχει κερδίσει το διάσημο ράλι της πατρίδας του 8 φορές, όσοι και οι παγκόσμιοι τίτλοι που έχει κατακτήσει και μάλιστα με διαφορετικά αυτοκίνητα.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Οζιέ φαίνεται αποφασισμένος να φθάσει σε έναν 9ο τίτλο, προκειμένου να ισοφαρίσει τον ρέκορντμαν Σεμπαστιάν Λεμπ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο κερδισμένες ειδικές διαδρομές χθες το βράδυ, ο Οζιέ ήταν ο ταχύτερος στις 6 από τις 8 ειδικές της δεύτερης ημέρας, οδηγώντας εξαιρετικά στους ασφάλτινους δρόμους, που πάντα έκρυβαν εκπλήξεις, όπως πάγο από το χιόνι που είχε πέσει στα ορεινά των Αλπεων. Ουσιαστικά, ο Γάλλος είχε αποκτήσει ένα ικανό προβάδισμα την Πέμπτη και με πολύ καλούς χρόνους το αύξησε σήμερα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, μέχρι στιγμής στον αγώνα, είναι ότι τις άλλες δύο ειδικές, στις οποίες ο Οζιέ δεν ήταν ο ταχύτερος, τις κέρδισαν δύο άλλοι οδηγοί της Toyota, όλοι με Yaris Rally1, ο Κάλε Ροβάνπερα, περσινός πρωταθλητής και ο Ελφιν Εβανς. Συνέβη, δηλαδή, το απόλυτο μέχρι τώρα: 8 στις 8 κερδισμένες ειδικές διαδρομές η Toyota.

Πάντως, στη γενική κατάταξη τη μονοτονία της Toyota σπάει η Hyundai. Ο Οζιέ έχει πίσω του στα 36 δευτ. διαφορά τον Ροβάνπερα, όμως ο Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 N Rally1 ακολουθεί στα μόλις 1,9 δευτ. πίσω από τον Ροβάνπερα.

Τέταρτος ακολουθεί ο Οτ Τάνακ με Ford Puma Rally1, όντας 54,2 δευτ. απόσταση από τον Οζιέ, ενώ ο Εβανς, απέχει 1 λεπτό και 2 δευτ. Πιο πίσω ο Σόρντο με Hyundai, ο Κατσούτα με Toyota και ο Λάπι με Hyundai.

Στην 32η θέση της γενικής κατάταξης είναι ο Ιορδάνης Σερδερίδης, που οδηγεί ένα εργοστασιακό Ford Puma.

Αύριο το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές με 111,78 αγωνιστικά χιλιόμετρα.