Σκέφτεται να εγκαταλείψει την F1 o Φερστάπεν, λόγω μεγάλης έντασης!

Ο Μαξ Φερστάπεν με το έπαθλο για την πολ ποζίσιον στην Αυστραλία

i

©Pirelli

Σκέφτεται να εγκαταλείψει την F1 o Φερστάπεν, λόγω μεγάλης έντασης!

Δημήτρης Μπαλής 15:33 - 27.04.2023

Ο δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1 εξέφρασε για μια ακόμα φορά την άποψή του για τον μεγάλο όγκο ανταγωνιστικών διαδικασιών.

Την άποψή του πως το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο φιλοξενεί τον πρώτο Sprint Race για φέτος, ενδέχεται να συνοδευτεί από χάος, εξέφρασε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός επανέλαβε, για μια ακόμα φορά, πως όσο περισσότερο αυξάνονται οι ανταγωνιστικές διαδικασίες, άλλο τόσο αυξάνεται η καταπόνηση των οδηγών, παραμένοντας σταθερός, πως αν κάτι τέτοιο συνεχιστεί, θα τον αναγκάσει να σκεφτεί εκ νέου την απόσυρσή του από το σπορ.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, στα Σαββατοκύριακα Sprint Race, την Παρασκευή θα γίνεται μια FP1 και θα ακολουθείται από τις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα της Κυριακής. Το Σάββατο, θα διεξάγονται το Sprint Shootout και μετά ο Sprint Race. Ναι μεν όλα αυτά γίνονται προς τέρψιν του θεάματος, αντικαθιστώντας τις αδιάφορες για τους θεατές ελεύθερες δοκιμές, αλλά κάτι τέτοιο βρίσκει εντελώς αντίθετο τον δύο φορές πρωταθλητή της Formula 1, ο οποίος θεωρεί πως υπάρχει λιγότερος χρόνος για την κατάλληλη ρύθμιση του μονοθεσίου και περισσότερος μέσα στην ένταση και την ανταγωνιστικότητα.

Ξεκινώντας, λοιπόν, τις δηλώσεις του για τον αγώνα στο Μπακού, ο Φερστάπεν σημείωσε ότι: «Πρόκειται για μια απαιτητική πίστα, είναι ένα σιρκουί πόλης με μεγάλες ευθείες και μας δίνει πολλές επιλογές σχετικά με τη χρήση των πτερύγων. Επίσης, φιλοξενεί τον πρώτο Sprint Race της σεζόν, άρα ενδέχεται να προξενηθεί χάος», ανέφερε ο Ολλανδός και συνέχισε. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε, έχοντας στη διάθεσή μας μόνο την FP1. Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Αξίζει να τονιστεί πως με μία πρώτη θέση στον Sprint Race, νίκη στον αγώνα, συν τον ταχύτερο γύρο, ο Φερστάπεν έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών (34, 8+25+1 αντίστοιχα), αλλά κάτι τέτοιο δεν τον συγκινεί καθόλου, όπως ο ίδιος λέει, πολύ απλά διότι αυξάνεται την πίεση, επαναφέροντας την άποψή του πως κάτι τέτοιο κάνει κακό στους οδηγούς. Εκεί, έρχεται και η απειλή της αποχώρησής του.

«Το Σαββατοκύριακο γίνεται ακόμα πιο έντονο. Ήδη έχουμε πάρα πολλούς αγώνες και δεν πιστεύω πως αυτός είναι ο τρόπος τελικά. Καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν το σπορ ακόμα πιο συναρπαστικό, αλλά πιστεύω πως το καλύτερο από όλα είναι να έχουμε έναν αγώνα το Σάββατο και έναν την Κυριακή. Ας κάνουμε αυτές τις δύο ημέρες συναρπαστικές. Επειδή οδεύουμε σε σεζόν όπου σε κάποιο σημείο θα έχουμε 24-25 αγώνες και αυτό θα γίνει σίγουρα, αν συνεχίζουμε να προσθέτουμε κι άλλα, για μένα δεν αξίζει και δεν ενδιαφέρομαι, δεν το διασκεδάζω. Και για μένα, ένας Sprint Race είναι απλά για επιβίωση και όχι για αγώνες. Για μένα, όταν έχεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο, δεν υπάρχει κάτι να ρισκάρεις», είπε ο Ολλανδός.

Tags: