Τα πρώτα δείγματα γραφής των αλλαγών της θέλει να δείξει η McLaren στο Μπακού

Ανανεωμένη η McLaren στο Μπακού

i

© McLaren

Τα πρώτα δείγματα γραφής των αλλαγών της θέλει να δείξει η McLaren στο Μπακού

Δημήτρης Μπαλής 12:26 - 27.04.2023

Η βρετανική ομάδα θα εμφανιστεί με νέα εξαρτήματα στο μονοθέσιο MCL60, αλλά δεν περιμένει αμέσως θαύματα.

Ξανά δράση στη Formula 1 από αύριο, με ελεύθερες δοκιμές και κατατακτήρια δοκιμαστικά, την Παρασκευή, καθώς εισάγεται το γνωστό σύστημα των Sprint Race, αλλά με νέο φορμάτ, φέτος, με δύο αγώνες και λιγότερες δοκιμές.

Κι ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία πώς θα υποδεχθούν ομάδες και οδηγοί αυτό το δεδομένο, ορισμένες ομάδες θα εμφανιστούν με βελτιώσεις στα μονοθέσιά τους, καθώς επιστρέψαμε στη γηραιά ήπειρο.

Μια από αυτές είναι η McLaren, η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής Αντρέα Στέλλα, θα παρουσιάζει νέα εξαρτήματα στο μονοθέσιο MCL60. «Ερχόμαστε στο Μπακού μετά από ένα καλό αποτέλεσμα στην Αυστραλία, με καλή διάθεση και έτοιμοι για τον πρώτο διπλό αγώνα της σεζόν. Αν και το αποτέλεσμα στην Αυστραλία ήταν θετικό, γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε και αυτή τη φορά μακριά από την πίστα ήμασταν πραγματικά πολύ απασχολημένοι στο εργοστάσιο. Αν και, αναγνωρίζουμε ότι στο Μπακού μπορεί να μη δούμε αμέσως τα περισσότερα από τα οφέλη αυτών των νέων εξαρτημάτων που φέρνουμε, εντούτοις είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα του ευρύτερου σχεδίου που έχουμε για να πάμε καλύτερα στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών», ανέφερε ο Στέλλα.

Ο Λάντο Νόρις δήλωσε ενθουσιασμένος που βρίσκεται σε μια άλλη πίστα δρόμου και θα δοκιμάσει τη νέα μορφή σπριντ. «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς λειτουργεί και ελπίζω ότι θα είναι καλή για τους θεατές. Η πίστα είναι στενή, επομένως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για λάθη. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό καθώς βελτιστοποιούμε και μαθαίνουμε ό,τι μπορούμε για τα νέα μέρη που φέρνουμε στο αυτοκίνητο», είπε ο Νόρις.

Ο έτερος οδηγός της ομάδας, ο Οσκαρ Πιάστρι νιώθει ξεκούραστος και έτοιμος μετά το διάλειμμα των τριών εβδομάδων. «Έχω αγωνιστεί εδώ στο παρελθόν στη Formula 2 και είναι μια ωραία πίστα με φόντο την πόλη και το κάστρο. Κάναμε πολλή δουλειά στον προσομοιωτή για να διασφαλίσουμε ότι θα πατήσουμε γερά στην πίστα, ειδικά δεδομένης της μορφής Sprint, την οποία ανυπομονώ να γνωρίσω για πρώτη φορά στη Formula 1. Ελπίζω να αξιοποιήσω τη δυναμική από την Αυστραλία, όπου πέτυχα τους πρώτους μου βαθμούς στην F1. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε και πολύ δρόμο να διανύσουμε, οπότε θα έχω σκυμμένο το κεφάλι και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά», τόνισε ο Αυστραλός.

Tags: