Ο Χάμιλτον έτοιμος για το… διάστημα (vid)

Λιούις Χάμιλτον

i

©Getty Images

Ο Χάμιλτον έτοιμος για το… διάστημα (vid)

Δημήτρης Μπαλής 15:15 - 26.04.2023

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βάζει ένα ακόμα στόχο – όνειρο.

Στη Formula 1 έχει καταφέρει πολλά: να πάρει 7 παγκόσμιους τίτλους και να ισοφαρίσει τον Μίκαελ Σουμάχερ, να έχει σημειώσει τις περισσότερες νίκες (103), τις περισσότερες πολ ποζίσιον (103) και τα πιο πολλά βάθρα (192) από οποιονδήποτε άλλο οδηγό.

Προφανώς, στο υπόλοιπο της καριέρας του στην F1, η οποία δείχνει ότι θα κρατήσει αρκετά ακόμα, θέλει να διευρύνει τα ρεκόρ του, αλλά συνάμα θέλει να αποτολμήσει κάτι που για τους… κοινούς θνητούς είναι όνειρο: να πάει στο διάστημα.

Εντάξει, κατά καιρούς οδηγούσε «διαστημικά» τα μονοθέσια και εν γένει είναι ένας οδηγός που κινείται στα όρια. Τώρα, όμως, θέλει να τα ξεπεράσει και να συμμετάσχει στο κλαμπ των «δέκα χιλιάδων μιλίων», όσα χρειάζονται για να φθάσεις στο διάστημα.

Ενας αστέρας, λοιπόν, ανάμεσα στα υπέρλαμπρα αστέρια του σύμπαντος θέλει να γίνει ο Βρετανός οδηγός. Στο περιθώριο του γκραν πρι της Αυστραλίας, ο Χάμιλτον αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει αρκετές φορές με τον ιδρυτή της SpaceX, Ελον Μασκ, εκφράζοντάς του την επιθυμία να πάει στο διάστημα.

«Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να μιλάς σε έναν τέτοιο άνθρωπο, γιατί το μυαλό του έχει διευρυνθεί. Είναι σε άλλο επίπεδο και είμαι πολύ νευρικός όταν του μιλάω», είπε ο Χάμιλτον για τις συνομιλίες του με τον Μασκ.

Πάντως ο Χάμιλτον ανέφερε ότι δεν θέλει να πάει σύντομα στη στρατόσφαιρα, ίσως επειδή σκεφτόταν την δοκιμαστική εκτόξευση του SpaceX Starship, κατά την οποία ο πύραυλος εξερράγη στον αέρα λίγα λεπτά μετά την απογείωση. «Θα πάω, ναι, αλλά θα αφήσω κάποιους άλλους να φύγουν πρώτα γιατί αυτά τα πράγματα ανατινάζονται στην πορεία...», είπε ο Χάμιλτον, συμπληρώνοντας ότι ο Μασκ μιλάει για μετάβαση στον Άρη, αλλά είμαι έτοιμος να πάω οπουδήποτε στο διάστημα. Του είπα ότι θα πετούσα το διαστημόπλοιο, αλλά νομίζω ότι είναι όλα αυτοματοποιημένα»!!!

Tags: