Τα αμερικανικά γκραν πρι της Formula 1 θα βρουν τον χαρακτήρα τους

Το σιρκουί στο Μαϊάμι

i

©Pirelli

Τα αμερικανικά γκραν πρι της Formula 1 θα βρουν τον χαρακτήρα τους

Δημήτρης Μπαλής 15:09 - 25.04.2023

Ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, Γκρεγκ Μάφεϊ, εξηγεί γιατί ο κάθε αγώνας θα γίνει ξεχωριστός.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της Formula 1, που μια χώρα διοργανώνει τρία γκραν πρι. Βέβαια τις ΗΠΑ δεν τις λες… μια χώρα, διότι μιλάμε για 50 πολιτείες με την καθεμιά να αποτελεί κράτος εν κράτει.

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, φέτος θα διοργανώσουν τρία γκραν πρι, στο Μαϊάμι (5-7 Μαϊου), στο Οστιν (20-22 Οκτωβρίου) και στο Λας Βέγκας (16-18 Νοεμβρίου). Το Μαϊάμι προστέθηκε μόλις πέρυσι στο καλεντάρι και αποτελεί ένα γκραν πρι ατραξιόν, ενώ φέτος προστέθηκε και το Λας Βέγκας, η πόλη των καζίνο.

Το γεγονός, ωστόσο, να γίνουν τρία γκραν πρι σε μια χώρα, την ίδια σεζόν, το είδαμε και το 2020, αλλά για διαφορετικό λόγο. Εξαιτίας της πανδημίας, οι αγώνες περιορίστηκαν στην Ευρώπη και είδαμε τρεις να γίνονται στην Ιταλία (Μόντσα, Μουτζέλο και Ιμολα).

Πίσω από τη διοργάνωση τριών γκραν πρι στις ΗΠΑ, βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία Liberty Media, η οποία έχει την εμπορική εκμετάλλευση του σπορ. Μάλιστα, υπό τη διαχείρισή της, η F1 γνώρισε έκρηξη δημοτικότητας στις ΗΠΑ, μια χώρα η οποία έως τώρα έδειχνε πρόθυμη να πραγματοποιεί αγώνες dragster και nascar, δηλαδή με έκρηξη αδρεναλίνης, κόντρες και συγκρούσεις.

Όμως, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γκρεγκ Μάφεϊ, οι Αμερικανοί εκπαιδεύονται και καθένας από τους τρεις αγώνες θα βρει τον χαρακτήρα του. «Κάθε ένα από αυτά τα τρία γκραν πρι θα έχει πράγματα που μοναδικά και ξεχωριστά. Για παράδειγμα το φεστιβάλ που γίνεται στο Οστιν, ο πύργος και η συναυλία που κάνουν, είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Το Μαϊάμι έχει και παραλία, ενώ το Λας Βέγκας είναι ένας αγώνας στους δρόμους της πόλης και νυχτερινός», είπε ο Μάφεϊ.

Tags: