Σκοτώθηκε σε δοκιμές ο Κρεγκ Μπριν της Hyundai

Ο Κρεγκ Μπριν στην εκκίνηση του ράλι Σουηδίας

i

© Hyundai Motorsport

Σκοτώθηκε σε δοκιμές ο Κρεγκ Μπριν της Hyundai

Δημήτρης Μπαλής 01:05 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 01:34 - 14.04.2023

Ο 33χρονος οδηγός χτύπησε σε κολόνα χάνοντας τη ζωή του, προετοιμαζόμενος για το ράλι Κροατίας.

Μαύρη μέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ενας οδηγός υψηλού επιπέδου, ο Κρεγκ Μπριν, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, κατά τη διάρκεια δοκιμών προετοιμαζόμενος για το ράλι Κροατίας (20-23 Απριλίου).

Ο Ιρλανδός οδηγός της Hyundai, χτύπησε με το i20N σε κολόνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ενώ, ευτυχώς, ο συνοδηγός του Τζέιμς Φούλτον βγήκε σώος από το αυτοκίνητο.

Ο Κρεγκ Μπριν είχε κάνει το ντεμπούτο του στα ράλι το 2009, στην Πορτογαλία. Παθιασμένος με τους αγώνες, φέτος έτρεξε με τη Hyundai στο ράλι Σουηδίας, τον Φεβρουάριο, εντυπωσιάζοντας στο ξεκίνημα του αγώνα.

Μέχρι το 2009 είχε κερδίσει τους τίτλους International, British και Irish Fiesta Sporting Trophy, ενώ ανακηρύχθηκε ως ο νέος οδηγός της χρονιάς στην Ιρλανδία.

Το επόμενο βήμα ήταν το FIA Junior WRC (τότε γνωστό ως WRC Academy) όπου το 2011 στέφθηκε πρωταθλητής. Το 2013 και το 2014 με Peugeot ήταν 3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, ενώ πήρε τον τίτλο το 2015.

Το 2016 ο Μπριν κάθισε στο μπάκετ ενός εργοστασιακού Citroen για το WRC και ήρθε τρίτος στο ράλι Φινλανδίας.

Ο Κρεγκ Μπριν © Hyundai Motorsport

Είχε συνολικά 82 εκκινήσεις στο WRC, με έξι δεύτερες θέσεις και τρεις τρίτες θέσεις, με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές: Citroen, Ford και Hyundai.

Ο Μπριν συμμετείχε συχνά σε αγώνες της πατρίδας του, υποστηρίζοντας αρκετούς νέους οδηγούς.

Κρίμα που έφυγε τόσο νέος.

Δυστυχώς, μολονότι τα μέτρα ασφαλείας στα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, σε ακραία ατυχήματα μπορεί να συμβεί το μοιραίο.

Tags: