«Τα πήρε στο κρανίο» ο Βασό και ζητά έρευνα για την αστοχία του μοτέρ

Charles Leclerc

«Τα πήρε στο κρανίο» ο Βασό και ζητά έρευνα για την αστοχία του μοτέρ

Δημήτρης Μπαλής 12:16 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 06.03.2023

Αγριεύουν τα πράγματα στη Ferrari και ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας ζητά πλήρη διαλεύκανση, τώρα!

Την ώρα που Red Bull και Aston Martin πανηγυρίζουν για το 1-2 και 3-6, αντίστοιχα, στο Μπαχρέιν, στη Ferrari επικρατεί απογοήτευση και προβληματισμός. Αφενός ο Κάρλος Σάινθ δεν μπόρεσε να κρατήσει την τρίτη θέση, χάνοντάς την από τον Φερνάντο Αλόνσο και αφετέρου ο Σαρλ Λεκλέρ δεν κατάφερε να τερματίσει, καθώς ενώ ήταν τρίτος, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στον κινητήρα. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί αυτό, αφού ο κινητήρας είναι νέος και είχαν λυθεί τα όποια προβλήματα αξιοπιστίας είχαν εμφανιστεί πέρυσι.

Πάντως, πριν την έναρξη του αγώνα, στη Ferrari είχαν προχωρήσει σε αλλαγή της μονάδας αποθήκευσης ενέργειας και τα ηλεκτρονικά ελέγχου, περισσότερο προληπτικά μετά από μερικά ύποπτα data που είχαν ανιχνευθεί. «Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι συνέβη», σημείωσε ο Φρεντερίκ Βασό. «Υπήρξε ένα θέμα το πρωί του αγώνα, αλλάξαμε μερικά εξαρτήματα και δεν ξέρουμε τι συνέβη. Θα ξεκινήσουμε έρευνα άμεσα. Αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα πρώτη φορά και κατά τη διάρκεια 6-7.000 χιλιομέτρων που διανύσαμε στις δοκιμές με όλες τις ομάδες που εφοδιάζονται με κινητήρα Ferrari, δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό ούτε καν στο δυναμόμετρο», ανέφερε ο Βασό.

Όσον αφορά στο μήνυμα που έστειλε ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari, ήταν σαφέστατος. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε, πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης και της αξιοπιστίας, που δυστυχώς δεν βρίσκονται στα επίπεδα που θέλουμε. Αν επιθυμούμε να κερδίζουμε, πρέπει να είμαστε καθαροί και όχι να αντιμετωπίζουμε κάθε είδους μικρό πρόβλημα, εδώ κι εκεί».

Εξάλλου, επειδή τα αυτοκίνητα της Ferrari συνεχίζουν τα «τρώνε» με γρηγορότερο ρυθμό τα ελαστικά τους, σε σχέση με τη Red Bull, φαινόμενο που είχε παρουσιαστεί και πέρυσι, ο Βασό ανέφερε πως ό,τι και να γινόταν, η τρίτη θέση από τον Λεκλέρ ήταν καπαρωμένη. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον... κινητήρα.

Tags: