Τραυματίστηκε ο Στρολ και χάνει τις δοκιμές στο Μπαχρέιν
i

©print screen / Aston Martin F1 team

Τραυματίστηκε ο Στρολ και χάνει τις δοκιμές στο Μπαχρέιν

Δημήτρης Μπαλής 20:51 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 09.11.2023

Η Aston Martin δεν θα έχει στις υπηρεσίες της τον Καναδό, στις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 έχει ξεκινήσει. Στις 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν θα γίνουν οι τελικές δοκιμές, πριν από το πρώτο γκραν πρι της χρονιάς που θα γίνει στην ίδια πίστα στις 5 Μαρτίου. Ωστόσο, η Aston Martin, από αυτές τις δοκιμές, θα στερηθεί τον έναν της βασικό οδηγό, τον Λανς Στρολ, ο οποίος είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησής του. Μολονότι το ατύχημα χαρακτηρίζεται ήσσονος σημασίας, τα τραύματα που έφερε ο Στρολ κάνουν απαγορευτική τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα δοκιμών.

Η Aston Martin ανέφερε ότι ο Στρολ αναμένεται να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς γρήγορα, αλλά η κατάστασή του θα επανεκτιμάται μέρα με την ημέρα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. «Είχα ένα ατυχές περιστατικό με το ποδήλατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω στο αυτοκίνητο και ενθουσιασμένος για την έναρξη της νέας χρονιάς. Έχω μεγάλο κίνητρο να ξεπεράσω αυτή την αναποδιά και να επιστρέψω όσο το δυνατόν γρηγορότερα», εξήγησε ο Στρολ.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι ποιος εκ των δοκιμαστών, Στόφελ Βαντόρν ή Φελίπε Ντρούγκοβιτς θα καλύψουν το κενό του Καναδού στις δοκιμές ή αν τις ολοκληρώσει μόνος του ο Φερνάντο Αλόνσο.

Η ειρωνεία είναι ότι και ο Φερνάντο Αλόνσο είχε ατύχημα με ποδήλατο, στις 12 Φεβρουαρίου του 2021, όταν έπεσε κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο Λουγκάνο, και είχε τραυματιστεί στο σαγόνι, κάνοντας, μάλιστα, επέμβαση. Ατύχημα με ποδήλατο είχε και ο Κέβιν Μάγκνουσεν, το 2015, με κάταγμα στο χέρι, όπως και άλλοι οδηγοί της Formula 1.

Σημειώνω ότι το ποδήλατο είναι το αγαπημένο σπορ των οδηγών, προκειμένου να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.