Δεν πετάει «λευκή πετσέτα» η Ferrari

Φρεντερίκ Βασέρ

i

© Getty Images

Δεν πετάει «λευκή πετσέτα» η Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:38 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 11.03.2023
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντερίκ Βασέρ ανέφερε πως η ομάδα του θα δώσει μάχη με τη Red Bull για τη φετινή σεζόν στη Formula 1.

Ο Βασέρ με αναφορά το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στο Μπαχρέιν, απάντησε σε πολλά ερωτήματα και για την συνέχεια της σεζόν. Τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά για την ιταλική ομάδα με τον Σαρλ Λεκλέρ να εγκαταλείπει τον αγώνα και τον Κάρλος Σάινθ να τερματίζει στην 4η θέση.

Παρά το μέτριο ξεκίνημα της Ferrari, ο 54χρονος πιστεύει πως η ομάδα του θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

«Ποτέ δεν είδα ένα μονοθέσιο να φτάνει σε δυναμική ένα άλλο στις κατατακτήριες, αλλά να μην μπορεί στον αγώνα. Είναι θέμα χρόνου και στησίματος του μονοθέσιου. Είμαι πεπεισμένος πως θα δώσουμε μάχη με τη Red Bull. Η φιλοσοφία του μονοθέσιου μας δεν είναι λάθος. Δεν πιστεύω πως πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο τους», είπε ο Γάλλος.

Ο Τζένσον Μπάτον στο NASCAR Cup Series
FORMULA 1

23:10 - 10.03.2023

Ο Τζένσον Μπάτον στο NASCAR Cup Series

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 του 2009, Τζένσον Μπάτον θα αγωνιστεί σε τρεις αγώνες στο NASCAR Cup Series, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 26 Μαρτίου.

Ωστόσο αναγνωρίζει πως αυτή τη στιγμή η Ferrari πρέπει να βρει απαντήσεις σε άλλα ζητήματα που έχει: «Είμαστε ακόμα μακριά από τη Red Bull. Πρέπει να κατανοήσουμε τι βρήκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διότι σε ρυθμό αγώνα βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Προς ώρας δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Είμαστε γρήγοροι στις κατατακτήριες αλλά δεν είμαστε στον αγώνα. 

Η διαφορά όμως δεν είναι μικρή. Οπότε πιστεύω πως η Red Bull βρήκε κάτι μεγάλο κι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο και πάλι. Είναι δύσκολο όμως να μάθουμε, διότι το μονοθέσιο είναι το ίδιο στον αγώνα με τις κατατακτήριες. Για κάποιο λόγο στις κατατακτήριες είμαστε πολύ κοντά, ενώ στον αγώνα, σε ορισμένα σημεία είμαστε ένα δευτερόλεπτο πίσω. Η διαφορά είναι τρελή. Μπορεί να είμαστε πια γρήγοροι στις ευθείες, όμως υστερούμε στις στροφές».