Ισπανική κορυφή στο ξεκίνημα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μοτοσυκλετών (vid)

Ο Ζόρντι Τόρες της Openbank Aspar Team

i

©Openbank Aspar Team

Ισπανική κορυφή στο ξεκίνημα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μοτοσυκλετών (vid)

Δημήτρης Μπαλής 13:05 - 14.05.2023
Ο πρώτος από τους 8 γύρους του πρωταθλήματος MotoE έγινε στο Λε Μαν, με νικητή τον Τόρες στον πρώτο αγώνα και τον Φεράρι στον δεύτερο.

Με εντυπωσιακό τρόπο και στυλ ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Στην πίστα του Λε Μαν, το Σάββατο 13 Μαϊου έγιναν οι δύο αγώνες, όπως προβλέπονται φέτος, σε καθέναν από τους 8 γύρους της σεζόν.

Ο θεσμός του MotoE ξεκίνησε το 2019, όμως από ευρωπαϊκό το πρωτάθλημα έγινε παγκόσμιο, με 18 αναβάτες και 9 ομάδες και ίδια μοτοσυκλέτα, με Ducati V21L από φέτος, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 110 kW (150 hp) και μέγιστη ροπή σε 140 Nm.

Στο Λε Μαν, ο Ζόρντι Τόρες (Openbank Aspar Team) έκανε ποδαρικό στις νίκες. Ο Ισπανός μονομάχησε με τον συμπατριώτη του Εκτορ Γκαρθό (Dynavolt Intact GP MotoE) από την αρχή του πρώτου αγώνα, μολονότι ήταν 3ος στο γκριντ, με δεύτερο τον Γκαρθό και πόλμαν τον Ματέο Φεράρι, ο οποίος είχε πτώση και πήρε ποινή μεγάλου γύρου για τον δεύτερο αγώνα που έγινε αργότερα. Τελικά ο Φεράρι έμεινε εκτός βαθμών, 13ος, με τον Γκαρθό να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και τον Ελβετό Ράντι Κρουμενάχερ (Dynavolt Intact GP MotoE) να ολοκληρώνει το βάθρο με την τρίτη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Φεράρι, παρά την ποινή του μεγάλου γύρου, έδωσε μάχη και τελικά επικράτησε, κάνοντας ρεκόρ γύρου και μέσης ωριαίας ταχύτητας με 150,5 χλμ./ώρα. Ο Ιταλός αναβάτης της Felo Gresini MotoE, ήταν ασταμάτητος, αφήνοντας τον νκητή του πρώτου αγώνα Ζόρντι Τόρες στη δεύτερη θέση και τον Γκαρθό στην 3η.

Αυτοί οι τρεις αναβάτες έδειξαν ότι απέχουν από τους άλλους πολύ και θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Το λέω αυτό διότι στον πρώτο αγώνα ο τρίτος Κρουμενάχερ είχε 7,5 δευτ. διαφορά από τον πρώτο Τόρες και στον δεύτερο αγώνα ο τέταρτος Ματία Κασαντέι (HP Pons Los40), είχε διαφορά από τον πρώτο 3,1 δευτ. Μακάρι να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμούς στους εναπομείναντες 7 γύρους της σεζόν.

Επόμενος διπλός αγώνας στο Μουτζέλο της Ιταλίας, στις 10 Ιουνίου. Σε αυτή τη πίστα, η μοτοσυκλέτα Ducati V21L αναπτύσσει ταχύτητα 275 χλμ./ώρα.

Tags: