Ξύπνησαν τα φαντάσματα στο Madison: Οι Νικς κατέρρευσαν και οι Πέισερς προκρίθηκαν! (vids)
i

© photo by Elsa / Getty Images / Ideal Images

Ξύπνησαν τα φαντάσματα στο Madison: Οι Νικς κατέρρευσαν και οι Πέισερς προκρίθηκαν! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:39 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 29.05.2024

Στο Game 7 της Νέας Υόρκης οι Νικς δεν κατάφεραν να αναταποκριθούν. Ο Ανουνόμπι νωρις και ο Μπράνσον αργότερα αποχώρησαν τραυματίας και οι Πέισερς (όπως το 1995 με τον Ρέτζι Μίλερ) πήραν την πρόκριση μέσα στο Madison Square Garden. Πλέον, συναντούν τους Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολή.

Το Madison Square Garden, η Mέκκα του ΝΒΑ, είχε στολιστεί αναλόγως. Με τιμές και τιμώμενα πρόσωπα. Νεοϋορκέζοι celebrities είχαν πάρει θέση στις πρώτες σειρές του γηπέδου, παλιοί θρύλοι των Νικς είχαν φορέσει τα καλά τους για να δουν τους... επιγόνους τους να προκρίνονται στους τελικούς της Ανατολής.

Τελικά, είδαν τους Ιντιάνα Πέισερς να διαλύουν την ομάδα του Μεγάλου Μήλου και με άνεση να φθάνουν στο υπέρ τους 130-109. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη τους στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών και τώρα, ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν στους τελικούς της Δύσης τους Μπόστον Σέλτικς.

Την τελευταία φορά που οι Νικς απέκλεισαν τους Πέισερς στα Playoffs ήταν πριν 30 χρόνια ακριβώς: Το 1994. Την επόμενη χρονιά (1995) έχασαν και πάλι σε Game 7 των ημιτελικών στο Madison από τον Ρέτζι Μίλερ σε μία ιστορική σειρά στα χρονικά του NBA. Ακολούθησαν άλλες πέντε αποτυχίες απέναντι στην Ιντιάνα και η πέμπτη ήταν αυτή που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και τελείωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5).

Όσο ήταν Κυριακή για τους Νικς έπαιζε ο Ότζι Ανουνόμπι. Ο δυναμικός του φόργουορντ όμως, έβαλε δύο τρίποντα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και στο 4ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας. Οι Πέισερς άρχισαν να δημιουργούν διαφορές 20+ πόντων από νωρίς, ενώ στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Νέας Υόρκης είδε και τον μεγάλο της σταρ να εγκαταλείπει τον αγώνα. Ο Τζέιλεν Μπράνσον χτύπησε και αποχώρησε επίσης. Μάλιστα, έσπασε το χέρι του και τότε ήταν που τελείωσαν όλα!

Η Ιντιάνα, έτσι κι αλλιώς, είχε τον έλεγχο, που τον πήρε για αρχή με τα τρίποντα του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και τον διατήρησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Επικράτησε με 21 πόντους διαφορά και πανηγύρισε στο γήπεδο των αντιπάλων της.

Πάντως, οι φίλαθλοι των Νικς -παρά την στεναχώρια τους για τον αποκλεισμό- μετά το τέλος του αγώνα περίμεναν τους παίκτες και ειδικά τους Τζέιλεν Μπράνσον και Τζος Χαρτ, για να τους συγχαρούν για την... υπερπροσπάθειά τους σε όλη τη διαδρομή των φετινών Playoffs.