Η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε πρόωρο «διαζύγιο» με τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

i

©psv.nl

Η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε πρόωρο «διαζύγιο» με τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

Κώστας Τόπας 14:53 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 24.05.2023

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αϊντχόφεν αποτελεί ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, λίγο πριν το φινάλε της σεζόν στην Eredivisie.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αϊντχόφεν από τη νέα σεζόν, αντικαθιστώντας τον Ρόγκερ Σμιτ. Ο 45χρονος που σε τρεις σεζόν (1998-2001, η μία λειψή λόγω ρήξης χιαστού) σημείωσε 77 γκολ σε 90 αγώνες διαδέχθηκε τον Ρόγκερ Σμιτ, αφού ο Γερμανός τεχνικός δεν τα βρήκε στις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του.

Ωστόσο, η θητεία του Ρουντ φαν Νίστελροϊ στον πάγκο της ολλανδικής ομάδας κράτησε ελάχιστα, παρά το γεγονός ότι δεσμευόταν με τριετές συμβόλαιο, καθώς την Τετάρτη (24/05), η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον παλαίμαχο επιθετικό και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν από το τελευταίο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ολλανδία, η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σημαντικές διαφωνίες που υπήρχαν μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, ο 46χρονος προπονητής βρέθηκε στην προπόνηση της Τετάρτης, συναντήθηκε με τους παίκτες του και τους εξήγησε πως δεν είχε τη στήριξη της διοίκησης, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου. Πλέον ο Φρεντ Ρούτεν θα αναλάβει χρέη υπηρεσιακού την ερχόμενη Κυριακή (28/05) στο τελευταίο ματς της σεζόν απέναντι στην Άλκμααρ.